Foci

Paksi játékos a válogatott keretében, Rudolf kimaradt

magyar labdarúgó válogatott (magyar labdarúgó válogatott)
magyar labdarúgó válogatott (magyar labdarúgó válogatott)

Egervári Sándor kijelölte a válogatott keretét a Csehország elleni felkészülési mérkőzésre.

A szeptemberi világbajnoki selejtezők előtti utolsó mérkőzést játssza augusztus 14-én a magyar labdarúgó-válogatott. Egervári Sándor csapata Csehországot fogadja a Puskás Stadionban.

Fiola (zöldben) bemutatkozhat a válogatottban
Fotó:MTI

Hétfőn a szakmai stáb megnevezte annak a 23 labdarúgónak a nevét, akik ezen az összecsapáson pályára léphetnek. A keretben egy abszolút újonc van, a paksi Fiola Attila személyében. A tolna megyei gárda védőjével kapcsolatban a szövetségi kapitány az mlsz.hu-nak elmondta, kiemelkedő teljesítményt nyújt jobbhátvéd posztján és hosszú távon számolnak vele.

Rudolf Gergely hiába játszik egyre jobban, Egervári mester szerint még nem nyújt olyan teljesítményt, mint másfél évvel ezelőtt.

Érdekesség, hogy az OTP Bank Ligát kilenc futballista képviseli. A már említett Fiolán kívül a debreceni Mészáros Norbert, a szombathelyi Guzmics Richárd, a diósgyőri Kádár Tamás és Elek Ákos, a székesfehérvári Juhász Roland és Kovács István, a győri Varga Roland és a Fradi csatára, Böde Dániel.

Több olyan játékos is kimaradt, aki eddig gyakran kapott meghívót. Ilyen például Gyurcsó Ádám, Koltai Tamás, Lipták Zoltán, Németh Krisztián, Priskin Tamás.

A kapitány hozzátette még, hogy megpróbáltak minden posztra két játékost behívni, és valószínűleg ezek a labdarúgók kapnak szerepet Románia és Észtország ellen is.

A magyar válogatott kerete Csehország ellen

Kapusok: Bogdán Ádám (Bolton Wanderers), Király Gábor (1860 Müchen), Megyeri Balázs (Olympiakos)

Védők: Vanczák Vilmos (FC Sion), Fiola Attila (MVM Paks), Mészáros Norbert (DVSC-TEVA), Guzmics Richárd (Haladás), Juhász Roland (Videoton FC), Korcsmár Zsolt (Greuther Fürth), Kádár Tamás (DVTK), Laczkó Zsolt (Sampdoria)

Középpályások: Pintér Ádám (Real Zaragoza), Varga József (Middlesbrough), Elek Ákos (DVTK), Hajnal Tamás (Ingolstadt), Koman Vladimir (FK Krasnodar)

Támadók: Lovrencsics Gergő (Lech Poznan), Dzsudzsák Balázs (Dinamo Moszkva), Varga Roland (Győri ETO), Kovács István (Videoton FC), Szabics Imre (Sturm Graz), Szalai Ádám (Schalke 04), Böde Dániel (Ferencvárosi TC)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik