Foci

Sivic Miskolcon folytatja

Eldőlt, hogy Tomislav Sivic lesz a Diósgyőr vezetőedzője.

Diósgyőrben úgy döntöttek, a Paks jelenlegi trénerének kezébe adják az irányítást. A hivatalos bejelentésre még várni kell, ugyanis Tomislav Sivicnek meg kell egyeznie a tolnaiakkal az elválás feltételeiről.

Ugyanakkor kedd délután a Diósgyőr weboldala is bejelentette, szóban megállapodtak a trénerrel.

Pakson egyébként Siviccsel képzelték el a folytatást, azonban volt egy olyan kitétel a szerződésében, amely szerint jobb ajánlat esetén távozhat. Úgy tűnik, ez volt a jobb ajánlat.

„Haraszti Zsolt, a Paks ügyvezetője mindenről tudott, ő adott engedélyt a tárgyalásokra, nem titokban intéztem a szerződésemet” – ezt már a FourFourTwo megkeresésére mondta el a szakember.

„Pakson nagyon szép időszakot töltöttem, sok sikerrel, és néhány kellemetlen eredménnyel. Hálás vagyok a klubnak, szép emlékekkel távozom. Sok barátot szereztem itt Pakson. S hogy miért megyek a Diósgyőrhöz? Mert kedvelem a kihívásokat, és úgy látom, a DVTK kerete alkalmas arra, hogy a csapat a dobogóért küzdjön” – folytatta Sivic, aki azt is elárulta, nem fél a nagy elvárásoktól és a Rudolf Gergely-jelenségtől (a támadó hétfőn lőtte első bajnoki gólját), mert volt neki egy Tököli Attilája is.

Sivic eddig Kecskeméten és Pakson dolgozott, a Diósgyőr a harmadik magyar csapata lehet.

Mellesleg a DVTK kedden az MLSZ Fellebviteli Testületétől megakpta a nemzetközi szereplésre is jogosító UEFA/NB I.-es licenszet.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik