Foci

Újabb csapatok kaptak licencet az MLSZ-től

mtk-haladás (mtk hungária, szombathelyi haladás, )
mtk-haladás (mtk hungária, szombathelyi haladás, )

A Kecskemét, az MTK, a Paks, az Újpest, a Békéscsaba, a Kaposvár, a Pécs és a Mezőkövesd is átment a szövetségi rostán.

A Magyar Labdarúgó Szövetség (MLSZ) illetékes bizottsága első fokon további nyolc klubnak adott élvonalbeli induláshoz szükséges licencet, így összesen már 20 egyesület rendelkezik a szükséges engedéllyel.

Az MLSZ honlapjának beszámolója szerint a testület legutóbbi ülésén összesen 24 klub kapott első vagy másodosztályú licencet. Az élvonalbeli induláshoz szükségeset a Kecskemét, az MTK, a Paks, az Újpest, a Békéscsaba, a Kaposvár, a Pécs és a Mezőkövesd kapta meg.

A kecskeméti, a paksi, az újpesti klub, továbbá az MTK a nemzetközi kupaszereplésre is jogosító, úgynevezett UEFA/NB I-es klublicenchez jutott hozzá.

A bizottság először április 29-én adott ki licenceket, akkor 12 klub kapta meg az első osztályhoz szükséges engedélyt. A szövetség most jelezte, hogy azok a kérelmezők, akik az elsőfokú eljárásban nem kaptak licencet, jogorvoslattal élhetnek május 17-ig a fellebbviteli licenc bizottsághoz benyújtott fellebbezéssel.

Érdekesség, hogy a súlyos anyagi gondokkal küzdő Egri FC mellett egyetlen olyan csapat nem kapott még licencet, amely jelenleg is az élvonalban szerepel: ez a Diósgyőri VTK.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik