Foci

Íme, a szezon legelképesztőbb jelenete

Davide Lanzafame (davide lanzafame, )
Davide Lanzafame (davide lanzafame, )

Davide Lanzafame és Leandro Martinez azon veszett össze Pécsett, ki végezze el a büntetőt. Az olaszt kiállították, a vezetőedző magára vállalta a felelősséget.

Mint mi is írtunk róla, a Pécs 3-0-ra kikapott a Budapest Honvédtól, amely ráadásul a második félidő nagy részében tíz emberrel játszott. Ennek oka, hogy mikor az 51. percben büntetőhöz jutott a Honvéd, a fővárosiak két játékosa, Martinez és Lanzafame összeveszett azon, ki végezze el a pontrúgást. Solymosi Péter mind a kettejüknek sárgát adott, ám mivel az olasz csatárnak már volt egy, idő előtt mehetett zuhanyozni. Martinez inkább a pályán bizonyított, berúgta a tizenegyest, majd pazar gólt ragasztott Dibusz kapujába.

Marco Rossinak, a Honvéd vezetőedzőjének nagyon tetszett csapata játéka a második félidőben, a komikus jelenet miatt pedig elviszi a balhét:

„A tizenegyesünknél a legnagyobb hibát igazából én követtem el. A mérkőzés előtt ugyanis nem jelöltem ki, hogy kik rúgják majd az esetleges büntetőinket. Ettől függetlenül a látottaknak nem lett volna szabad megtörténniük. A játékosok is hibáztak, de a felelősséget én vállalom. Miután nekünk minden játékosunk nagyon fontos, így nem tehetjük meg, hogy mindkettő, de akár csak az egyikük is kikerüljön a keretből. Ami történt, megtörtént, szerencsére azért nagy baj nem lett belőle. Természetesen majd levonjuk a megfelelő következtetéseket, és megoldjuk az ügyet házon belül” – mondta a honvedfc.hu-nak.

Az NB1 történetének legkomikusabb kiállítását az egyik legnépszerűbb labdarúgó portál, a 101greatgoals.com is átvette és nyitóoldalá, mint “Őrült piros lap” számol be a Lanzafame vs. Martinez veszekedésről. Lám, lám, milyen kevés elegendő manapság a világhírhez…

Ajánlott videó

Olvasói sztorik