Foci

Kiakadt az Újpest edzője: Ez szégyen!

Jos Daerden (Jos Daerden)
Jos Daerden (Jos Daerden)

A pénteki nap igen érdekesen alakult az NB I.-ben, két mérkőzést rendeztek, de annyi minden történt, mint máskor egy teljes forduló alatt.

A labda Pápán indult útjára az őszi szezon záró körében, a Lombard hívei azonban azt láthatták, hogy hiába próbálkozik támadások szövögetésével csapatuk, a Diósgyőr vezet 2-0-ra Tisza Tibor két büntetőjének köszönhetően. A második félidőben aztán fordult a kocka, a vendégektől három játékost is kiállítottak, valamint a Pápa is lőhetett két büntetőt, Goran Maric sem hibázott, 2-2 lett az összecsapás vége.

„Gratulálok a csapatomnak. Úgy érzem, hogy a mi játékunk dominált a mérkőzésen egy kiváló DVTK ellen. A két kapott tizenegyes megfogott minket, de a második félidőben, létszámfölényben uraltuk a mérkőzést. A vendégek nyolc játékossal védekeztek. Próbáltuk cserékkel frissíteni a csapatot ezen az örült mérkőzésen” – idézi Zsivóczky Gyulát a dvtk.eu.

„Egyenlő létszámnál uraltuk a mérkőzést, jól játszottunk támadásban és labdatartásban is, egy remekül futballozó Pápa ellen. A kiállítás után át kellett szervezni a csapat szerkezetét, de az újabb piros lapokat már nem lehetett kibírni. A győzelmet megérdemeltük volna, így több, mint sajnálatos, hogy két pontot veszítettünk” – kesergett Sisa Tibor a dvtk.eu-n.

Lombard Pápa – DVTK 2-2:

Fordítottak a lilák

Este aztán az Újpest a kötelező győzelem terhe alatt fogadta a sereghajtó Siófokot. A Balaton-partiak első diadaluk után igen kellemetlen ellenfélnek bizonyultak, kétszer is vezetést szereztek a Megyeri úton. A lila-fehérek aztán a második félidőben fordítani tudtak, végül 4-2-re nyertek a fordulatos mérkőzésen.

„A mérkőzés előtt is elmondtam, hogy nehéz találkozóra számítok, ez beigazolódott, ezzel együtt az első félidei játékunkra nem találok jobb szót a szégyennél, az a teljesítmény nem volt méltó az Újpesthez. A Siófok középpályásaira külön készültünk, ennek ellenére több játékosom sem azt játszotta, amit kértem tőle, a szünetben jeleztem, hogy ha ez nem változik, akkor még több változtatásra számíthatnak. Simon Krisztián beállása sokat jelentett, örülünk, hogy már egy egész félidőt a pályán tölthetett. A győzelem érdekében Szélesi Zoltánt is előrébb hoztuk egy sorral, a találkozó végére sikerült is feltörnünk a Siófok védelmét. Összességében természetesen örülök a győzelemnek” – értékelt ismét reálisan Jos Daerden, az Újpest vezetőedzője az ujpestfc.hu-n.

„Nagyon érdekes mérkőzésen vagyunk túl, próbáltam végig higgadt maradni és csak a játékkal törődni. A félidőben és az a találkozó alatt végig nyugtatnom kellett a játékosokat. Örülök, hogy tévés meccs volt, így mindenki láthatta hogyan, milyen körülmények között kaptunk ki. A második félidőben úgy érzem megtörték a csapatom játékát, de ezt bizonyos külső tények befolyásolták. Ettől függetlenül megérdemelt az Újpest győzelme, gratulálok nekik a három ponthoz” – így Horváth Károly az ujpestfc.hu-nak.

Újpest FC – FGSZ Siófok 4-2:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik