Foci

Csoda az Álmok Színházában

spurs (spurs)
spurs (spurs)

A Tottenham Hotspur 23 év után tudott újra győzni 3-2-re az Old Traffordon a Manchester United ellen fordulatos meccsen.

A Tottenham abban a tudatban érkezett a Manchester United elleni mérkőzésre, hogy nyerniük utoljára 1989-ben sikerült, amikor Gary Lineker jóvoltából győzött a Spurs.

23 évvel később nem sokkal a kezdő sípszó után már ünnepelhettek a vendégek. Vertonghen egyénileg tolt ki a MU-védelemmel, majd megszerezte a vezető gólt. Az Old Trafford 75 ezernyi nézője szűk fél óra múlva azzal szembesült, hogy a Spurs megduplázta előnyét.

Gareth Bale a bizonytalan Rio Ferdinand mellett tört kapura, be is lőtte, a szünetre 2-0-s vendégvezetésnél volnultak a csapatok.

Az öltözőben Sir Alex Ferguson gatyába rázta a gyengélkedő Ördögeit, ennek hihetetlen három perc lett az eredménye.

Hat minutummal a második játékrész rajtja után Nani a csereként beállt Rooney passzából nagy gólt lőtt (1-2). A középkezdés után a Tottenham támadásának végén egy kipattanó lövést Dempsey helyezett el a hazai kapuban (1-3). Újabb egy perc múlva van Persie szemfüles átadásával Kagawa két Spurs-véfő között befordult és újra egy gólra csökkentette a különbséget (2-3).

A folytatásban is számtalan MU-helyzet adódott, de a Ferguson-csapat csak kapufákig jutott, így a Tottenham történelmi sikert aratva idegenben 3-2-re győzni tudott.

Videó: az MU ezúttal alulmaradt a Spurs ellen

Eredmény – Premier League, 6. forduló

Manchester United-Tottenham 2-3 (0-2)

Gólszerzők: Nani (51.), Kagawa (53.), illetve Vertonghen (2.), Bale (32.), Dempsey (52.)

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik