Foci

A triplák másnapján

focilabda (labda, foci, gól, )
focilabda (labda, foci, gól, )

A labdarúgó OTP Bank Liga 7. fordulójának szombati meccsei után volt miről beszélniük a vezetőedzőknek.

A forduló rangadóján a jövő heti, Genk elleni EL-csoportmeccsre készülő Videoton Székesfehérváron játszott 0-0-s döntetlent a DVTK-val.

A vidi.hu-nak nyilatkozva Sisa Tibor, a diósgyőriek trénere szerint előrelépett a csapat, és bár három pontért léptek pályára, a jelenleg egyedüli nemzeközi szintű magyar csapat elleni iksszel nem elégedetlen.

Paulo Sousa, a Vidi vezetőedzője dicsérte a DVTK fejlődését, illetve a saját játékosai által kidolgozott helyzeteket és a fehérvári drukkereket.“A döntetlen talán egy picivel több volt annál, mint amit az ellenfelünk a mai mérkőzés alapján megérdemelt volna. Több komoly helyzetet is sikerült kidolgoznunk, elegendőt ahhoz, hogy megnyerhessük a mérkőzést, betalálnunk azonban ezúttal nem sikerült. Az egyértelműen érezhető volt a mérkőzésen, hogy mindkét csapat nagyon szeretett volna nyerni”.

Videoton FC – Diósgyőri VTK 0-0
Videoton: Bozovic -Brachi, Caneira, Vinicius, Stopira (Torghelle, 73.) – Gyurcsó (Walter Lee, 78.), Sándor Gy., Renato Neto, Tóth B. (Kovács I. 59.), Oliveira – Nikolics Vezetőedző: Paulo Sousa.

DVTK: Ribánszki – Vági, Gal, Rakovic (Nagy T. 80.), Gohér – Gosztonyi (Seydi, 62.), Takács P., Fernando, Elek (Abdouraman 77.) – Tisza, Bacsa Vezetőedz: Sisa Tibor.

Sárga lap: Caneira (57.), Torghlle (81.), illetve Takács (8.), Vági (26.), Ribánszki (78.)

Zsivóczky Gyula győzelemmel mutatkozott be a Pápa kispadján, Kecskemétről tudták elhozni a három pontot.

A kecskemetite.nek nyilatkozó két edző közül természetesen Zsivóczky volt a vidámabb. “Az első félidőben a KTE fölénk kerekedett és ránk erőltették akaratukat, nem tudtunk mit kezdeni a gyors támadó játékosaikkal. A szünetben próbáltuk megszervezni a játékunkat és a védekezésünket, középpályán jobban megtartani a labdát. A kiállítás és az értékesített büntető után gondoltam azt, hogy megnyertük a mérkőzés”.

Török László, a Kecskemét mestere arról beszélt, hogy némileg a túlzott akarás ütött vissza. “Az első félidei játék után a szünetben is arról beszéltünk, hogy tartsuk ugyanilyen nyomás alatt az ellenfelet. Ez az akarás átment görcsösségbe, szerettem is volna emiatt csatárt cserélni előre, de kimondottan igazi éket ezúttal nem tudtam behozni, Tarabai is inkább szélső támadó. A Pápának gratulálok, mert jól kihasználták azt, hogy túlzottan is kinyíltunk és feltoltuk a védekezésünket”.

Kecskeméti TE-Phoenix Mecano – Lombard Pápa 1-2 (1-1)

Kecskemét: Antal – Koszó (Borszéki, 81.), Vaskó, Balogh, Mohl – Savic, Pekár (Tölgyesi, 87.), Ramos – Litsingi (Tarabai, 76.), Jorginho, Balázs. Vezetőedző: Török László

Pápa: Szűcs – Dlusztus, Présinger, Tóth G. (Nagy S., 82.) – Tóth B. (Benko, 64.), Maróti, Sekour (Simon, 56.), Szabó, Rodenbücher – Maric, Quintero. Vezetőedző: Zsivóczky Gyula

Gólszerzők: Litsingi (11.), illetve Maric (45., 81., a másodikat 11-esből)
Sárga lap: Ramos (20.), Vaskó (58.), illetve Tóth B. (23.), Quintero (28.), Présinger (35.), Sekour (45.), Rodenbücher (66.), Maróti (92.)
Piros lap: Antal (78.)

Az újonc-rangadón az MTK a Hungária körúton egy félidőn át nem nagyon tudott mit kezdeni az Egerrel, ám utána Tischler Patrik mesterhármasával húsz perc alatt elrendezték a meccset.

Garami József, a listavezető kék-fehérek trénerének 45 percig okozott fejtörést a meccs. “Egy ideig elég ötlettelenk voltunk, de a fordulás után feljavult a játékunk. Tisler Patrik jó játékos, ezúttal kemény, határozott volt, ennek köszönhető a hráom gólja”.

Simon Antal, az Eger vezetőedzője elismerte, hogy bár az első félidőben ők irányították a játékot, a szünet után föléjük kerekedtek a kék-fehérek.

MTK Hungária – Eger FC 3-0 (0-0)

MTK: Hegedüs – Poór, Kelemen, Vukmir, Hidvégi – Vadnai (Nikházi, 87.), Zsidai, Kanta – Könyves (Pál, 85.), Csiki, Tischler (Vass, 88.). Vezetőedző: Garami József

Eger: Sztankó – Preklet, Kovács, Knakal, Balog – Pavicevic, Stanislaw (Farkas, 80.), Dobric, Németh (Pavlov, 69.) – Vujovic, Koós (Pisanjuk, 70.). Vezetőedző: Simon Antal

Gólszerző: Tischler (61., 77., 82.)
Sárga lap: Balog (41.), Kelemen (79.)

A Paks hasonló módon bánt el a Siófokkal. Szünetig ott sem történt semmi, majd a csereként beállt Simon Attila mesterhármasával végül 4-1-re győztek a hazai pályán játszó paksiak.

A Siófok trénere, Horváth Károly szerint a sérülések keresztbe tettek nekik, de be kellett látnia, hogy a védelmük nagyon sebezhető volt.

Tomislav Sivic elárulta, hogy nem esett kétségbe attól, hogy milyen sokáig kihúzta a Siófok kapott gól nélkül.

“Stabil volt a siófoki védelem, de 90 percig nem lehet megúszni. Örülök, hogy nyertünk, és hogy Simon három gólt lőtt, ha minden meccsen ezt hozza ki belőle a bizonyítási vágy, keresett játékos lesz”.

MVM-Paksi FC – Siófok 4-1 (0-0)

Paks: Csernyánszky – Heffler (Bartha, 79.), Éger, Fiola, Szabó J. – Kulcsár, Sifter, Sipeki, Bori (Vayer, 69.), Lázok – Tököli (Simon, 58.). Vezetőedző: Tomislav Sivic

Siófok: Kurucz – Kiss, Fehér (Fodor, 36.), Fejes, Mogyorósi – Gál, Kecskés, Pál, Nyári – Horváth (Molnár, 69.), Zamostny. Vezetőedző: Horváth Károly

Gólszerzők: Vayer (73.), Simon (74., 80., 87.), illetve Pál (11-esből, 92.)
Sárga lap: Simon (75.), illetve Kecskés (83.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik