Foci

Így látták az edzők a vasárnapi NB1-es mérkőzéseket

Paulo Sousa  (videoton fc, paulo sousa, slovan bratislava, )
Paulo Sousa  (videoton fc, paulo sousa, slovan bratislava, )

Az NB1 első fordulójának vasárnapi játéknapja után az érintett csapatok edzői értékelték a meccseket. Ki a játékvezetőkben, ki a játékosokban kereste a hibákat.

Az újonc MTK hazai pályán 3-1 arányban kerekedett a Kaposvári Rákóczi csapata fölé. Garami Józsefnek nem volt miért magyarázkodnia, míg Prukner László, a vendégek szakvezetője szerint alakulata az egész mérkőzés során pontatlanul játszott.

“A nagy meleg erősen befolyásolta a mérkőzés iramát. Nekünk többször sikerült ritmust váltanunk, mint az ellenfelünknek, és ezeket a váltásokat három alkalommal sikerült gólra váltani” – beszélt Garami.

„Az MTK kegyetlenül kihasználta a hibáinkat” – kezdte értékelését Prukner. „Tiszta labdákat passzoltunk el, ellenfelünk pedig élt a lehetőséggel. Az előzmények alapján nem számítottam arra, hogy ennyi hibával játszunk, és nem voltunk elég hatékonyak. Waltner egy éve nem játszott tétmérkőzést, és Oláh, illetve Zámbó is alig kapott szerepet az elmúlt évadban. Úgy gondolom, ha tudunk igazolni még egy-két embert, akkor össze tudjuk rakni a csapatot. A vereségünk azért is elszomorító, mert a saját önbizalmunkat ássuk alá, és ez a nehéz sorsolás miatt egyáltalán nem jön jól. Ma az ellenfél ennyivel nem annyival jobb, mint ahogy azt a végeredmény mutatja.”

Az FGSZ Siófok szintén vasárnap fogadta az Európa-ligából hétközben búcsúzó Honvédot. A Kispestnek idegenben sikerült begyűjtenie mindhárom pontot, ám egyik edző sem volt megelégedve a nyújtott játékkal.

Horváth Károly a Siófok menedzsere így beszélt a találkozót követően: „Csalódást okozott a csapat, különösen az eredmény miatt. Hatékonyabban kellett volna támadnunk, és a kínálkozó lehetőségeket értékesíteni, ebben az esetben sima siker lehetett volna, de viszont a valóság az, hogy gratulálnom kell a Honvédnak a megszerzett három ponthoz. A Haraszti Zsolt, Simon Attila páros helyére érkezett Jusuf Dajic, Molnár Marcell duó nincs ideális állapotban, mindketten komoly meccshiánnyal küzdenek, így reális képet nem kaphattunk. Célirányosan, pénzért nem tudunk igazolni, jelenleg ilyen keretünk van, egyelőre ezzel kell megoldanunk a feladatokat, de még nincs vége az átigazolási időszaknak, amely ugyebár augusztus végéig tart.”

„Az első félidő miatt csalódott vagyok, az az igazság, hogy csak az első húsz percben futballoztunk, összességében a Siófok sokkal jobb volt. A második játékrészben minden megváltozott, a mi javunkra billent, ebből adódóan voltak lehetőségeink, de a hajráig nem sikerült betalálnunk. Alaposan megszenvedtünk a sikerért, úgy gondolom, hogy akik Siófokra jönnek játszani, hasonlóképpen fognak járni, mint mi. Nem tudom, hogy mire lesz jó a Honvéd, nem látom még teljesen át a magyar mezőnyt, de abban biztos vagyok, hogy a Debrecen-Győr-Videoton hármas mögött nagy lesz a tolongás, jelenleg magunkat is ebbe a kategóriába sorolnám. Annyi bizonyos, hogy amennyiben úgy játszunk, mint az első félidőben, akkor a kiesés ellen fogunk küzdeni… A keretünk még nem tekinthető véglegesnek, kettő igazolásról lehet még szó, egy színesbőrű játékosról, aki középpályásként vethető be, de sorsa sérülés miatt kérdéses, illetve egy középső támadóról, aki, ha minden jól megy, akkor jövő héten csatlakozhat hozzánk” – mondta Marco Rossi.

A fordulót záró összecsapáson a Lombard Pápa a Videoton otthonában vendégszerepelt. Az 1-1-re végződő mérkőzés után a fehérváriak edzője, Paolo Sousa leginkább a játékvezetőket okolta a pontvesztését, míg Bene Ferenc, a pápaiak szakembere hősként dicsérte játékosait.

„Kicsikét alacsonyabb volt az intenzitása a játékunknak, több rossz döntést is hoztunk, bár a második félidőben sokkal gyorsabb lett minden. Az első játékrészben is volt helyzetünk, hogy megszerezzük a vezetést, de a szünet után is voltak lehetőségeink, sikerült is egyenlítenünk, akkor jobban ment a csapatnak a játék. Az elmúlt napokban nagyon sokat gondolkodtam azon, hogy higgadtabb, visszafogottabb legyek-e a kispadon, mert több kritika ért emiatt. A mai meccsen viszont bebizonyosodott, hogy ez nem megy, gyakorlatilag lehetetlen. Nagyon komoly és fontos faultokat nem fújt be a bíró, folyamatosan, tehát nem egyszeri esetek voltak ezek. Ugyanakkor azt sem tartom elfogadhatónak, hogy különböző csapatok tulajdonosai, edzői a bírókkal a mérkőzések előtt beszélgetnek, ölelgetik egymást, ez a magyar focinak semmiképpen sem tesz jót” – mondta el Sousa.

Bene Ferenc a következőképpen vélekedett: „Meg lehet számolni, hogy a második félidőben mennyi tizenhatos körüli szabadrúgást kapott a Videoton, tizenegyes körüli szituáció viszont nem volt a meccsen,de nem volt könnyű dolga a játékvezetőnek. Viszont amikor negatív dolog ér minket akkor sem tisztem, hogy véleményt mondjak, így most sem foglalkoznék ezzel. Inkább abból az irányból közelíteném meg, hogy a Videoton nagyon jó ritmusban és jól futballozott, de ma 14 Lombard Pápa-hős volt a pályán. Mindenki láthatja, hogy nekünk kisebb a költségvetésünk, ez a meccs szinte a királyfi és a szegény ember összecsapása volt, de az alázatnak, az első félidőben mutatott minőségi játéknak, Szűcs Lajosnak, illetve egyszer-egyszer a szerencsének is köszönhetően, de engedtessék meg, hogy azt mondjam, megérdemeltük. Ugyanakkor a Videotonnak is kell gratulálni, mert egy nagyon jó csapat, jó ritmusban futballozott, de most mégis inkább a sajátjaimat dicsérném.”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik