Foci

Megfigyelték a Honvédot és a Debrecent

budapest honvéd (i) (budapest honvéd, )
budapest honvéd (i) (budapest honvéd, )

A Budapest Honvéd játékára az Anzsi Mahacskala, míg a debreceniekére a Skenderbeu edzője volt kíváncsi.

Az Európa Liga selejtezőjének első körét sikerrel vette a fővárosi egyesület, ugyanis a Honvéd előbb idegenben győzte le a Flamurtari Vlorét 1-0-ra, majd csütörtökön a Bozsik Stadionban 2-0-ra diadalmaskodtak Délczegék, így bejutottak a második körbe, ahol majd az Anzsi Mahacskala lesz az ellenfelük.

Épp ezért az orosz gárda egyik trénere, Andrey Gordeev a helyszínen követte figyelemmel a visszavágót, és elismerően szólt a kispesti csapatról.

“Nehéz ellenfelet kaptunk az Európa Ligában. A Honvéd nagyon egységes, remek képességű csapat, így komoly harcra számítok. Persze mi vagyunk a párharc esélyesei, de nem lesz könnyű dolgunk, ha tovább akarunk jutni” – mondta Gordeev az fc-ajni.ru-nak, majd folytatta – “Szerintem a magyarok nem fognak nekünk esni, hanem a védelmükben bíznak majd, és hátulról próbálnak kontrákat erőltetni. De ezek már túl mély elemzések, ne szaladjunk ennyire előre.”

A magyar bajnok DVSC is albán ellenfelet kapott az első körben, igaz a cívisvárosiak a Bajnokok Ligájában küzdenek majd a továbbjutásért: a Skenderbeu Korcén kellene túljutniuk, hogy ott legyenek a harmadik körben.

A BL-selejtezős ellenfél vezetőedzője, Stanislav Levi a Videoton elleni Szuperkupa-döntőre látogatott ki, de egyelőre nem hozta nyilvánosságra véleményét a piros-fehér együttesről. Az albán lapok szerint a cseh tréner véleménye az, hogy a magyar pontvadászat erősebb mint az albán, ráadásul a Loki jobb is mint csapata.

A Honvéd július 19-én játssza az Anzsi ellen az első meccset, idegenben, majd a visszavágót július 26-án rendezik Budapesten. A Loki július 17-én kezd Albániában, majd 24-én lesz a második meccs Debrecenben.

A kispesti és a debreceni csapaton kívül még a Videoton érdekelt az európai kupaporondon: a székesfehérváriak a Slovan Bratislava ellen harcolhatják majd ki a továbbjutást az Európa Ligában.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik