Foci

Cáfolják a mérgező mezek jelenlétét

olaszorszag(210x140)(2).jpg (olaszország, labdarúgó eb 2012)
olaszorszag(210x140)(2).jpg (olaszország, labdarúgó eb 2012)

Az egyik sportszergyártó cég visszautasítja a vádakat, miszerint az egészségre ártalmasak lennének a foci-Eb-re is szállított mezei.

Az Európai Fogyasztóvédelmi Központ által június 5-én kibocsátott sajtóközlemény állítása szerint a PUMA Eb-re gyártott hivatalos olasz mezei egészségkárosító mennyiségben nonilfenolt és ólmot tartalmaznak.

A Sport24 is beszámolt a közleményről és annak fogadtatásáról. A cég azonnal saját kémiai és fizikai tesztet indított egy független és akkreditált laborban, hogy megvizsgálják a mezeket.

A vizsgálatok eredményei megerősítették, hogy a PUMA Italy replikamezek minden törvényi előírásnak megfelelnek és a cég által összeállított tiltott anyagok listája által felállított standardoknak is eleget tesznek. A nonylphenolethoxylates- (NPEO) értékek a PUMA saját határai alatt találhatóak, így nem veszélyesek az egészségre.

Az Európai Fogyasztóvédelmi Központ szerint ólmot is tartalmaznak a termékek, azonban a vállalat által végrehajtatott független tesztek során nem találtak ólmot a ruhákban.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik