Foci

A Fradi ellen szerezné meg első győzelmét a Zete

Zalaegerszeg-Ferencváros és Budapest Honvéd-Lombard Pápa összecsapásokkal zárul az OTP Bank Liga 23. fordulója.

A Honvéd számára a győzelem a bronzérem reményét jelentené, ugyanis a kispestiek az elmúlt három mékőzésükből mindössze egyet tudtak döntetlenre hozni, kétszer vereséget szenvedtek. Ezért Supa Attila más taktikával küldi pályára legénységét, mint az előző körökben: “A látottak alapján jó csapat lesz az ellenfelünk. Vannak meghatározó játékosaik, a szlovén csatár, aki érkezett, Lovrencsics, Quintero, a finn középpályás. De nekünk elsősorban magunkra kell figyelni, hogy masszívak maradjunk. Kifelé kell jönni a gödörből, amibe bele kerültünk az elmúlt három mérkőzésen. Szeretném, ha az előre játékunk olajozottabban működne, és ez megmutatkozna gólokban is.” – nyilatkozta a tréner a honvedfc.hu-nak.

A másik oldalon a Pápa a kiesés elől menekül, úgy 15. a Lombard, hogy ugyanannyi pontot gyűjtöttek mint a 16. Vasas. “Kiélezett meccs lesz, az a csapat nyer, amelyik fegyelmezettebb lesz és a fordulópontokban minőségi döntéseket hoznak meg a játékosai, amin nagyon sok múlik majd. A legutóbbi, három mérkőzésünkön nyújtott teljesítményünkkel elégedett vagyok, szervezetten, fegyelmezetten játszottunk, de az eredményességen és a támadójátékunkon van még mit javítanunk.” – mondta Bene Ferenc, a pápaiak vezetőedzője a honvedfc.hu-nak.

Budapest Honvéd-Lombard Pápa, 16 óra (TV: MTV)
Budapest, Bozsik Stadion.

A ligautolsó Zalaegerszeg számára már csak egy kérdés maradt a szezonban. Vajon nyer-e a Zete mérkőzést, vagy győzelem nélkük búcsúznak az első osztálytól. Prukner László természetesen bizakodó, és reméli, hogy egykori csapata ellen végre győztesen hagyják el a gyepet a kék-fehérek: “A mérkőzés esélyese egyértelműen a Ferencváros csapata. Viszont nem szabad mást tennünk, mint bárki más ellen, vagyis úgy készülni, hogy vágyunk a három pont megszerzésére. Csak akkor számíthatunk jó eredményre, ha végig koncentráltan játszunk. Ennyit várok a mérkőzéstől, nem többet.” – nyilatkozta Pruknek a ztefc.hu-nak.

Kollégája, Détári Lajos óvatosságra inti játékosait, ugyanis a Zalaegerszeg hiába nem nyert még meccset, nagyon veszélyes ellenfél: “Bízom a csapatban és úgy érzem, hogy mindenki átérzi ennek a mérkőzésnek a súlyát. Egy olyan csapat ellen játszunk, amely 22 mérkőzésen nem tudott nyerni, nagyon oda kell figyelni, nehogy az legyen, hogy ellenünk most minden sikerül majd nekik, vagy felszabadultabban, vagy akár beletörődve abba, hogy jövőre a másodosztályban kell játszani, egy jó napot fognak ki. Nagyon felkészültünk a Zalaegerszegből, úgy gondolom, nem történhet semmi olyan meglepő, amire ne tudnánk reagálni.” – mondta Détári a fradi.hu stábjának.

Zalaegerszegi TE-Ferencvárosi TC, 18 óra (TV: Sport2)
Zalaegerszeg, ZTE Aréna.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik