Foci

Kecskemétről rabolt pontot a Hali

Az OTP Bank Liga 22. fordulójának szombati mérkőzésén a Kecskemét 2-2-es döntetlent játszott a Haladás Sopron Bankkal.

Az őszi 7. fordulóban 2-2-es döntetlent játszottak egymással a csapatok Szombathelyen, ezúttal pedig a KTE látta vendégül a Haladást. A hazaiak egy új fiút ültettek le a padra, szombaton ugyanis aláírt a csapathoz a DVSC elleni Ligakupa-meccsre már kettős engedéllyel nevezett Póti Krisztián, aki korábban az MTK-t erősítette.

A találkozó eleje pörgősre sikerült, majd a 20. percben hatalmas gólszerzési lehetőséghez jutott a Hali, Radót lökték fel a tizenhatoson belül, a játékvezető pedig sárgát adott Alempijevicsnek és büntetőt ítélt. Kenesei Krisztián állt a labda mögé, azonban a kapufát trafálta telibe, maradt a 0-0. Nem sokáig, ugyanis kisvártatva a Kecskemét lőhetett tizenegyest, Lencse László pedig nem hibázott.

A játékrész vége felé Kenesei javította ki korábbi hibáját, remekül lépett ki két védő között egy szöktetés után és a hálóba emelt, 1-1-ről folytatták a csapatok a második félidőben.

A második félidőben sokáig nem történt említésre méltó esemény, de a 73. percben Halmosi remek egyéni teljesítménye után gólt lövetett Nagy Gáborral, így nyerő helyzetbe kerültek a vendégek. Nem tartott sokáig a szombathelyi öröm, Litsingiről pattant a labda a csereként beálló Tököli elé, a rutinos támadó pedig közelről nem hibázott.

A találkozó további részében egyik csapat sem tudta a maga javára eldönteni a mérkőzést, így ezúttal is 2-2 lett a vége.

Eredmény – OTP Bank Liga, 22. forduló
Széktói Stadion, 2500 néző, Vezette: Veizer Roland
Kecskeméti TE-Haladás Sopron Bank 2-2 (1-1)

Kecskeméti TE: Németh – Alempijevic, Balogh, Varga, Mohl – Bori, Cukic, Savic, Litsingi, Pekár (Tököli, a szünetben) – Lencse (Tölgyesi, 84.) Szakmai igazgató: Török László

Haladás Sopron Bank: Rózsa – Búrány, Korolovszky, Guzmics, Tóth – Rajos, Iszlai, Nagy (Sluka, 74.), Halmosi (Ugrai, 90.) – Radó, Kenesei (Oross, 77.) Vezetőedző: Artner Tamás

Gólszerzők: Lencse (26., 11-esből), Tököli (75.), illetve Kenesei (35.), Nagy (73.)

Sárga lap: Cukic (19.), Alempijevic (20.), illetve Iszlai (40.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik