Foci

Mourinho: 100 százalékot nyújtottunk

Az APOEL elleni 3-0-s Bajnokok Ligája-siker után elégedett nyilatkozott a Real Madrid vezetőedzője, José Mourinho.

Hetvennégy percet kellett várni arra, hogy eljöjjön az igazság pillanata: a ciprusi APOEL addig tudta tartani a Real Madridot a Bajnokok Ligája negyeddöntőjében.

Akkor Kaká passzából Karim Benzema talált be. Később a francia még egyszer mattolta a hazai kapust, és így tett a Mourinho által agyondicsért brazil Kaká is. A meccset 3-0-ra nyerte meg a királyi gárda.

“Sok időbe tellett, amíg az APOEL megadja magát, jó teljesítményt nyújtottak a ciprusiak. Megnyertük a meccset, mert 100 százalékot nyújtottunk, annak ellenére, hogy a hazaiak jól védekeztek, és csapatuk ereje nagy. Tudtuk, hogy nehéz meccs lesz, de Marcelo és Kaká – beállításuk után – nagyszerűen játszottak. Otthon is meg akarjuk tiszteltni az APOEL-t, ők most a legfontosabb csapat a Bajnokok Ligájában” – mondta a Real portugál szakembere, José Mourinho.

Ivan Jovanovic, a ciprusiak szerbe szakvezetője természetesen csalódott, és tudja, hogy a Real csak egyetlen lépésre van az elődöntőtől.

“Az eredmény igazságos. Próbáltunk lépést tartani velük, de a végén elfáradtunk, nem bírtunk a tempójukkal. A Real bejutott a négy közé, ez nem kérdés, remélem, a döntőig mentelnek és meg is nyerik a BL-t. Ez a meccs fantasztikus élmény volt számunkra, a szezon megkoronázása” – mondta az APOEL mestere.

A találkozó összefoglalója:

Eredmény – Bajnokok Ligája, negyeddöntő, 1. mérkőzés
APOEL Nicosia-Real Madrid 0-3 (0-0)
APOEL: Hiotisz – Purszaitidisz, Marcelo (Kaká, 13.), Paulo Jorge, Boaventura – Morais, Alexandru (H. Sousa, 46.) – Haralambidisz, Tricskovszki, H. Pinto (Solari, 72.) – Aílton. Vezetőedző: Ivan Jovanovic
Real Madrid: Casillas – Arbeloa, Pepe, S. Ramos, Coentrao (Marcleo, 64.) – Khedira, Sahin (Granero, 84.) – Benzema, Özil, C. Ronaldo – Higuaín (Kaká, 63.). Vezetőedző: José Mourinho
Gólszerzők: Benzema (74., 90.), Kaká (82.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik