Foci

NB I., 19. forduló, beharangozó 2.0

Két érdekes mérkőzéssel folytatódik a labdarúgó OTP Bank Liga 19. fordulója, a Fradi Pécsre, a Videoton Diósgyőrbe látogat.

A Pécsi MFC rázós meccs elé néz, a Ferencváros látogat a Mecsekaljára. Az elmúlt héten a DVSC-TEVA az Üllői úton tudott győzni, de nem könnyen.

A PMFC-Matias idegenből hozott el egy pontot, de ha hozzátesszük, hogy a sereghajtó ZTE volt az ellenfél, nem tűnik különösebben nagy fegyverténynek.

Bár a pécsi jegyértékesítésben támadt némi zavar, de azért nyilván számos Fradi-drukker leruccan Pécsre egy jó meccs érdekében.

“Úgy érzem, hogy összejöhet a győzelem. Azért dolgoztunk az egész héten, hogy a DVSC ellen látott hibákat kijavítsuk. Nagyon fontos, hogy a középpályán jobban megbecsüljük a labdát, és ne ívelgessünk, mint ahogyan tettük azt a Loki ellen. A védelmünket stabilnak érzem, most az a cél, hogy támadásban is fejlődjünk” – nyilatkozta Détári Lajos, a Fradi trénere az ftc.hu-nak.

PMFC-Matias – Ferencváros 16 óra (m1, ÉLŐ)
PMFC Stadion, Vezeti: Fábián Mihály

A bajnok Videoton igazi erőpróba előtt áll, még a címvédő sem mehet biztosra a diósgyőri oroszlánbarlangban. A DVTK ráadásul biztosan harapós lesz, hiszen az előző fordulóban Kecskeméten egy büntetővel kapott ki.

A Videoton a Kaposvár elleni papírforma-győzelemmel hangolt a találkozóra, persze ne felejtsük el, hogy a hét közben a Ligakupában a Vidi győzni tudott Diósgyőrben, de vasárnap nem ugyanazok a csapatok futnak ki a gypre..

“Bármi megtörténhet, és elég erősnek érzem a keretünket ahhoz, hogy meglepjük a bajnokcsapatot” – mondta Benczés Miklós diósgyőri vezetőedző a vidi.hu-nak.

Paulo Sousa, a székesfehérváriak mestere utánaszámolt, ebben a szezonban mind a három alkalommal győztek a DVTK ellen.

“Két lábbal a földön kell maradnunk, nem szabad elbízni magunkat csak azért, mert eddig mi voltunk jobbak. Ugyanúgy kell készülnünk erre a mérkőzésre is, mint a korábbiakra. Vasárnapi ellenfelünk szurkolótábora minden alkalommal hihetetlen hangulatot teremt. A mérkőzés első percétől kezdve az utolsóig, hajtja és űzi a csapatát” – mondta a portugál szakember, aki nehéz meccsen három pontra számít, amihez szerinte szervezetten, lelkesen és fegyelmezetten kell játszaniuk.

Diósgyőri VTK-Videoton FC 18 óra (SPORT2, ÉLŐ)
DVTK Stadion, Vezeti: Szabó Zsolt

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik