Foci

Messi történelmet írt a Bajnokok Ligájában

Lionel Messi öt góllal vette ki a részét a Bayer Leverkusen elleni 7-1-es győzelemből. Ennyit korábban senki sem lőtt egy BL-meccsen.

A németországi odavágón 3-1-re nyertek a katalánok, ám Pep Guardiola, a címvédő Barcelona vezetőedzője óvatos duhaj volt a nyolcaddöntős visszavágót megelőzően, mondván még nem lefutott a párharc.

A tréner azt várta el övéitől, hogy a labda legalább hetven százalékban legyen náluk, ezt pedig játékosai még túl is szárnyalták, a játékszer csak elvétve volt a Bayernél. Épp ezért volt kissé meglepő, hogy az első gólig a 25. percig kellett várni, Xavi remek indítása után Lionel Messi emelt a leverkuseni hálóba. A szünetig még megduplázta az előnyt az argentin, ezúttal egy remekbe szabott lökettel mattolta Leno kapust.

Fordulás után sem kellett sokat várni az újabb Messi-gólra, ezúttal is egy pazar emeléssel rukkolt elő napjainak egyik – ha nem a legjobb – labdarúgója. Mivel a továbbjutás már valamikor az első félidőben eldőlt, Guardiola nem volt rest változtatni a csapat összetételén, a Bajnokok Ligájában ezen a mérkőzésen debütáló Tello pedig második labdaérintéséből gólt szerzett – az elsőnél fejjel maga elé tette a bogyót.

Nem ért még véget a barcelonai gálaelőadás, Messi növelte tovább a két csapat közti különbséget, majd Tello iratkozott fel ismét a góllövők közé. A végére aztán jött a slusszpoén, a háromszoros aranylabdás ugyanis megszerezte csapata hetedik, saját maga ötödik találatát, ezzel pedig történelmet írt, korábban ugyanis ennyit senki sem lőtt egy BL-meccsen.

A találkozó legfontosabb megmozdulásai:


barsa 7-1 by Futbol2101

Karim Bellarabi még a végén kozmetikázott, a Barcelona azonban így is abszolút megérdemelten nyert 7-1-re. A katalánok 10-2-es összesítéssel jutottak tovább a legjobb nyolcba és életben tartották az esélyeket arra, hogy elsőként védjék meg címüket a BL-ben.

Az argentin támadó egyébként már 12 gólos a BL jelenlegi idényében, az előzőben pedig ugyanennyi találattal a sorozat végén beállította a holland Ruud van Nistelrooy csúcsát. A spanyol sztárcsapat is bekerült a rekordok könyvébe, ugyanis beállította a sorozat kieséses szakaszában aratott legnagyobb arányú győzelem csúcsát: korábban a 2006/07-es idényben a Manchester United a negyeddöntőben az AS Romát, míg a 2008/09-es szezon nyolcaddöntőjében a Bayern München a Sporting Lisboát győzte le 7-1-re.

Eredmény – Bajnokok Ligája, nyolcaddöntő, visszavágó
FC Barcelona (spanyol)-Bayer Leverkusen (német) 7-1 (2-0)
Gólszerzők: Messi (25., 43., 50., 58., 84.), Tello (55., 62.), illetve Bellarabi (91.)
Továbbjutott: az FC Barcelona kettős győzelemmel, 10-2-es összesítéssel.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik