Foci

Wenger kihúzta magát a listáról

Nem Arséne Wenger fogja vezetni az angol válogatottat a labdarúgó Európa-bajnokságon.

Arséne Wenger rövidre zárta a személyét az angol válogatott szövetségi kapitányi posztjával összefüggésbe hozó találgatásokat.

Az Arsenal francia menedzsere idegennek érzi magát a nemzeti válogatottak világában, így egyelőre esze ágában sincs ilyesfajta munkát vállalni, véleménye szerint a ciklikus szövetségi kapitányi tevékenység nagyon távol esik a kluboknál folytatott építkezéstől.

“Anglia egy 65 milliós ország, amelynek majd minden lakosa imádja a focit. Én is szeretem Angliát, az angol focit, és remélem, jól szerepelnek majd a kontinenstornán. Éppen ezért a nagymúltú angol szövetség dolga, hogy megoldja ezt a problémát, és hiszem, hogy jó döntést fognak hozni” – mondta Wenger.

A francia tréner egyik fő indoka az volt, hogy a válogatott mellett jóval kevesebbet lehet foglalkozni a sakmával, ellenben a pr- és kommunikációs feladatok alaposan megszaporodnának.

“A kluboknál lehet szisztematikusan építkezni, a válogatottnák egyik-npról a másikra kell dolgozni. Ha egy jó generáció kerül a kezed alá, sikeres lehetsz, egyébként nem”.

Wenger elutasításával egyre jobban nő az esélye annak, hogy Fabio Capello távozása után a Tottenham edzője, Harry Redknapp üljön le a háromoroszlánosok kispadjára.

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik