Foci

Szalaiéknak 17 perc elég volt a sikerhez

Szalai Ádámmal a kezdőben a Mainz hazai pályán 3-1-re verte a Freiburgot. A magyar labdarúgó oroszlánrészt vállalt a sikerből.

A magyar válogatott támadó ezúttal már kezdő volt – egy év után ismét – a Mainzban, edzője pedig nagyon jót húzott ezzel. Történt, hogy Choupo-Moting már a harmadik percben megszerezte a vezetést a hazaiaknak, majd kisvártatva Szalai Ádám harcolt ki büntetőt, Diagnét ráadásul ki is állította a játékvezető.

Polanski kíméletlen ítélet végrehajtónak bizonyult, majd a német születésű, de már kameruni válogatott csatár szerezte meg saját maga második, csapata harmadik gólját. És még csak a 17. percben jártunk.

A folytatásban az emberelőnyben játszó Mainz volt az aktívabb, ám több találatot már nem jegyeztek a hazaiak, vendég oldalról Krmas szépített a 68. minutumban. Ekkor már nem volt pályán Szalai, akit nem sokkal korábban váltott Yilmaz. A magyar támadó jó játékkal rukkolt elő egyébként, többször is próbára tette a kapust, a kiharcolt tizenegyessel és piros lappal pedig a siker egyik fő letéteményese volt.

A játéknap másik mérkőzésén a Hajnal Tamást végig a pályán tudó VfB Stuttgart fájó zakóba szaladt bele hazai pályán, A svábok a Borussia Mönchengladbachtól kaptak ki 3-0-ra.

Eredmények – Bundesliga, 19. forduló
Mainz – Freiburg 3-1 (3-0)
Gólszerzők: Choupo-Moting (3., 17.), Polanski (6. 11-esből) illetve Krmas (68.)
Piros lap: Diagne (4.)
VfB Stuttgart – Borussia Mönchengladbach 0-3 (0-1)
Gólszerzők: Hanke (31.), Reus (81.), De Camargo (84.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik