Foci

Cé Ronaldót lefagyasztja a Barca

Cristiano Ronaldótól mindenki retteg. Kivéve Messit és társait.

100 hivatalos meccs, 104 gól. Ez Cristiano Ronaldo mérlege a Real Madridban – leszámítva azokat a találkozókat, amikor a Barcelona volt az ellenfél.

Ilyenből tíz volt, amióta a portugál a kilencszeres BEK/BL-győztes szolgálatában áll, azaz másfél éve. Nos, ezeken összesen háromszor talált Víctor Valdés hálójába CR7, ami 0,3-as meccsenkénti gólátlagot jelent az 1,04-es mutatóval szemben, amely a többi madridista mérkőzésére érvényes.

Bődületes kontraszt, és nemcsak úgy általában, hanem azzal az ikonnal szemben is, akit „melegváltással” cserélt a királyiaknál: természetesen Raúl Gonzálezről beszélünk. A legendás 7-es, aki jelenleg a Schalke 04 alkalmazottja, madridi pályafutása során 37-szer került szembe a Barcelonával, és ezeken a mérkőzéseken 15 gólt szerzett – ez 0,4-es átlag, tehát jobb, mint Cé Ronaldóé.

Szóval, úgy tűnik, a portugál úgy viselkedik a katalánok ellen, mint egy meghibásodott számítógép: rendre lefagy, ahogy szombaton is lefagyott…

A Madridban lejátszott, de 3-1-es Barcelona-sikerrel zárult El Clásicót egyébként 12 124000 fő látta összesen abban a négy spanyol televízióban, amely közvetítette az összecsapást – ez az adott pillanatban a készülékek előtt ülő nézők 61,5 százaléka volt, ami eszméletlenül magas arány.

José Luis Rodríguez Zapatero miniszterelnök is megnyilvánult a találkozó után, méghozzá az AS hasábjain – ha valaki eddig nem tudta volna, hogy a politikus Barça-fanatikus, akkor az alábbiakat olvasva megtudhatja: „A Barcelona legendás csapat. Amit mostanában bemutat, az a spanyol labdarúgás legfényesebb fejezete.”

Zapatero konkrétumokat is mondott. „Valahányszor látjuk azt, ahogy kihozzák a labdát a középpályán, mindig rá kell döbbennünk, hogy ennél jobb futball nincs a világon. Természeretsen az egész varázslat Xávi Hernándezzel kezdődik, ő a Barça tengelye, és aztán még ott van Iniesta, Cesc Fábregas és persze Messi. Azt is látnunk kell, hogy a Barcelona ezt az álomfutballt egy nagyszerű Real Madrid ellen mutatja be, ami emeli a teljesítménye értékét.”

A miniszterelnök azért még odaszúrt egy tüskét a madridistáknak.

„Sok olyan barátom van, aki a Real Madridnak szurkol. Érdekes, az El Clásico után egyetlen sms-üzenetet sem kaptam tőlük…”

Ajánlott videó

Olvasói sztorik