Foci

Csoportgyőztes a PSV, bajban a Tottenham

Az esti Európa Liga-találkozókon is született meglepetés, Bölöni László együttese, a PAOK idegenben verte meg a Spurst.

Zaklatott mérkőzést játszott egymással az angol Tottenham és a görög PAOK az A csoportban az Európa Liga ötödik fordulójában. A két csapat korábbi találkozóján 0-0-s döntetlen született (a görögök büntetőt hibáztak).

Az angoloknak mindenképp nyerniük kellett volna Bölöni László együttese ellen 150. európai tétmeccsükön, mert Kazanyban korábban kikapott a Spurs, és mivel a másik meccsen – korábban – a Rubin 4-1-re megverte a Shamrock Roverst, veszélybe került a továbbjutás.

Ehhez képest a 6. percben Salpingidis révén megszerezte a vezetést a görög együttes (ez volt a PAOK 150. európai találata), majd 8 perccel később általános meglepetésre már 2-0-ra mentek PAOK-ék, akkor Athasiadis talált be.

A 38. percben nagy bírói hiba után szépített a Spurs. Egy kapura lövés után Stafylidis mellkasára pattant a labda a gólvonalon, a holland Nijhuis játékvezető kiállította a védőt kezezés miatt, a 11-est pedig Modric értékesítette.

Az angolok nyomtak, mentek előre, a vendégek pedig előnyük birtokában próbálták kibekkelni a meccset, tíz emberrel. A második félidőben, a 76. percben érdekes esemény zajlott le: az angolok támadtak, egy beadás után Defoe beleszállt az egyik görög védőbe a kapufa tövénél, a bekk nagy fájdalmakkal lent is maradt a füvön. A támadás azonban folytatódott (a görög társak integettek, hogy sérülés történt), Defoe visszafutott, megkapta a labdát, és az üres kapuba lőtt. A játékvezető les címén érvénytelenítette a gólt.

Később is bírta a nyomást a PAOK, így a kiesés szélére sodródott az angol együttes. Ha tovább akar jutni, az utolsó fordulóban a Shamrock Roverst meg kell vernie, és drukkolnia a PAOK-nak a Rubin Kazany minél nagyobb arányú legyőzéséért.

A mérkőzés összefoglalója:

A csoport másik meccsének összefoglalója:

Bölöni László egyik korábbi csapata, a Standard Liege a B csoportban 2-0-ra verte a Hannovert, így minden bizonnyal megszerezte a csoportelsőséget. Mivel a Köbenhavn nem tudott győzni a Poltava ellen, a németek is nagy valószínűséggel továbblépnek a csoportból.

A C csoportban fölényes győzelmet aratott a PSV Eindhoven, amely így csoportgyőztes lett, de legyőzött ellenfele, a Varsó is biztosította már továbbjutását korábban.

Eredmények – Európa Liga, 5. forduló
A csoport:
Tottenham Hotspur – PAOK (1-2)
gólszerzők: Modric (38., 11-esből), illetve Salpingidis (6.), Athasiadis (14.) piros lap: Stafylidis (38.)
Rubin Kazany – Shamrock Rovers 4-1
gólszerzők: Valdez (10., 51.), Natcho (36.), Martins (62.), illetve Oman (12.)
A csoport állása: 1. PAOK 11 pont, 2. Rubin Kazany 10 pont, 3. Tottenham 7 pont, 4. Shamrock 0 pont
B csoport:
Standard Liege – Hannover 2-0
gólszerzők: Tchité (26.), Cyriac (59.)
Vorskla Poltava – FC Köbenhavn 1-1
gólszerzők: N’Doye (öngól, 31.), illetve N’Doye (37.)
A csoport állása: 1. Liege 11 pont, 2. Hannover 8 pont, 3. Köbenhavn 5 pont, 4. Poltava 2 pont
C csoport:
Legia Varsó – PSV 0-3
gólszerzők: Zewlakow (öngól, 32.), Mertens (59., 11-esből), Labyad (68.) piros lap: Kuciak (56.)
Rapid Bukarest – Hapoel Tel-Aviv 1-3
gólszerzők: Deac (43., 11-esből), illetve Igiebor (12.), Temile (39., 11-esből), Toama (45.)
A csoport állása: 1. PSV 13 pont, 2. Legia Varsó 9 pont, 3. Hapoel Tel-Aviv 4 pont, 4. Rapid Bukarest 3 pont

Ajánlott videó

Olvasói sztorik