Foci

Míg mi didergünk, az NB I-ben beköszönt a tavasz

Az OTP Bank Ligában a 16. forduló következik, az Újpest Pápára látogat a nyitómeccsen.

Míg az időjárás egyre zordabb formáját mutatja, addig a magyar élvonalban szezont váltottunk, a két héttel ezelőtt véget ért őszi szakaszt a tavaszról előrehozott első kör követi. A 16. forduló nyitómeccsére Pápán kerül sor, ifjabb Bene Ferenc együttese az Újpestet látja vendégül.

A most zajló bajnokság első fordulójában, július 16-án szombaton az idényt remekül kezdő Lombard 1-0-ra nyerni tudott a Megyeri úton, Goran Maric a 81. percben szerezte a három pontot érő gólt. Igazi vérre menő csatára lehet számítani pénteken este, ugyanis a két együttest mindössze egy pont választja el a tabellán.

Érdekesség, hogy mind a két klub már átesett egy edzőváltáson, Bene Ferenc Véber György, Zoran Spisljak Mészöly Géza helyére érkezett.

„A Pápa erős csapat, így most sem lesz egyszerű dolgunk. Egy pont a különbség a két csapat között a tabellán, így nekik és nekünk is nagyon fontos lenne a győzelem. A Pápa sokpasszos, gyors játékot játszik, és nem fogja könnyen adni magát. Nekünk az a célunk, hogy a saját játékunkat játsszuk és a mi akaratunk érvényesüljön a meccsen. Sajnos egy újabb kulcsjátékosunkat elvesztettük, miután Simon Krisztián megsérült a héten, viszont pozitívum, hogy Remili Mohamed már a keret tagja lehet” – tekintett a mérkőzés elé Spisljak.

Lombard Pápa – Újpest, 18 óra (TV: SportM, 17 óra 30 perc)
Pápa, Perutz Stadion, Vezeti: Vad II. István
A forduló további programja, november 19., szombat:
Videoton FC-FGSZ Siófok 15 óra, Vezeti: Oláh
Haladás Sopron Bank-Pécsi MFC 16 óra, Vezeti: Kassai
ZTE FC-Diósgyőri VTK 16 óra, Vezeti: Takács 
Kecskeméti TE-MVM Paks 16 óra, Vezeti:Farkas
Győri ETO FC-Budapest Honvéd 17:30 óra, Vezeti: Bognár
november 20., vasárnap:
Vasas-Híd – DVSC-TEVA 16 óra, Vezeti: Szilasi
Ferencváros-Kaposvári Rákóczi 18 óra, Vezeti: Németh

Ajánlott videó

Olvasói sztorik