Foci

Gólgazdag meccsen nyert az Újpest

Fontos három pontot gyűjtött be a Szusza Ferenc Stadionban Zoran Spisljak csapata, változatos, gólokban gazdag mérkőzésen.

A két nehéz helyzetben lévő, kieső zónában tanyázó csapat összecsapását egyik fél sem várta jó előjelekkel. Így joggal reméltek szikrázó küzdelmet és élet-halálharcot a szakemberek és a szurkolók egyaránt.

Ennek megfelelően egymásnak is estek a felek. Jobb oldali akció végén már a hatodik percben vezetést szerzett az Újpest. Simon Krisztián ívelt be Rajczi Péter fejére, aki hat méterről tiszta helyzetben nem is hibázott. Safet Jahic csak beleérni tudott.

A huszonharmadik percben megduplázták az előnyt. Barczi Dávid jól játszotta meg az első találatnál még előkészítőként villanó Simont. A fiatal szélső jobblábas lövése a becsúzó zalai lábak között gurult a jobb alsó sarokba. Négy helyzetből kettőt értékesített a hazai csapat.

A negyvenegyedik percben kapu előtti összjátékot követően Turkovs vihette egyedül Balajczára a labdát, de lövése a jobb oldali kapufáról kipattant. A ZTE ezen kívül csak egy távoli Szakály-kíséletet tudott felmutatni az első félidőben, így megérdemelt 2-0-ás újpesti vezetéssel vonultak szünetre a csapatok.

A második játékrészt lendületesebben kezdték a vendégek. A támadóbb szellem a hatvanegyedik percben hozta meg eredményét. Balázs Zsolt éles szögből leadott lövését Balajcza középre ütötte, éppen Djordje Kamber elé, aki közelről helyezhetett a hálóba.

Hiába szépített a ZTE, hiszen a hatvannegyedik percben Szakály Dénes buktatta a tizenhatoson belül Barczit. A megítélt büntetőt Rajczi könyörtelenül bevágta.

Rá négy percre pedig tovább növelte előnyét az Újpest. Végletekig kijátszott támadás végén Darko Markovic tisztán érkezett, ziccerben húzta a labdát a rövidbe, a csereként frissen beállt Kabát Péter önzetlen passza után. Ezzel 4-1 módosította az állást.

A hetvenkettedik percben megint közelebb jött a Zete. Ismét Kamber volt eredményes. Ezúttal Tököli Attila centerezett, passza teljesen üresen találta az ötösön a szerb középpályást. A hazaiak védelmének jobb oldala a második félidőre teljesen szétesett, a kék-fehérek mindkét gólt bal oldali akció végén szerezték, és ezeken kívül is több veszélyes szituációt alakítottak ki onnan indulva.

A legvégén még Kabát szerzett labdát az ellenfél kapujánál, passzából Simon tört kapura és a jobb alsó sarkot vette célba, de Jahic szögletre mentett.

A végeredmény 4-2 lett.

Eredmény – OTP Bank Liga, 12. forduló
Budapest, Szusza Ferenc Stadion, 3217 néző. Vezette: Szilasi Szabolcs
Újpest FC – Zalaegerszegi TE 4-2 (2-0)
Újpest FC: Balajcza – Szokol, Dvorschák, Mihajlovic, Pollák – Markovic (Egerszegi, 85.), Tajthy – Simon K., Barczi (Kabát, 67.), Balajti (Balogh B., 55.) – Rajczi Vezetőedző: Zoran Spisljak.
Zalaegerszegi TE: Jahic – Kocsárdi, Bulatovic, Kovács G. (Szalai T., 46.), Hidvégi – Méyé, Kamber, Máté P., Szakály D. (Hervas, 71.) – Turkovs (Balázs Zs., 57.), Tököli Vezetőedző: Prukner László.
Gólszerzők: Rajczi (6., 65. – 11-esből), Simon K. (23.), (68.) illetve Kamber (61., 75.)
Sárga lap: Dvorschák (27.), Rajczi (61.), Kamber (63.), Bulatovic (66.), Máté (69.), Kabát (92.)
Piros lap:

Ajánlott videó

Olvasói sztorik