Foci

Fordulatos döntetlen Newcastle-ben

Magas színvonalú és szórakoztató összecsapáson 2-2-re végzett a Newcastle és a Tottenham a Barclays Premier League 8. fordulójának vasárnapi zárómérkőzésén.

A zsinórban négy meccset nyerő Tottenham Hotspur látogatott a St. James’ Parkba, az idén még veretlen Newcastle Unitedhez. Kiegyenlített párharcra lehetett számítani, hiszen közel állt egymáshoz a két alakulat a tabellán a játéknap előtt.

Küzdelmes, megfeszített iramú találkozón egészen a negyvenedik percig kellett várni az első gólra. Steven Taylor buktatta Emmanuel Adebayort, a megítélt büntetőt Rafael van der Vaart értékesítette.

Egygólos Tottenham-előnnyel fordultak a felek.

A második felvonás elején egyenlítettek a Szarkák. Jonas Gutierrez átfűzte magát Luka Modricon és Kyle Walkeren, beadását pedig Demba Ba gyötörte a gólvonalon túlra.

A hatvannyolcadik percben ismét vezetést szereztek a londoniak. A négy perce pályán lévő Jermain Defoe fordult le Ryan Taylorról Scott Parker passzával, majd ballal kilőtte a bal alsó sarkot.

Az utolsó húsz perc elképesztő izgalmakat és fordulatokat hozott. Előbb Shola Ameobi lőtt pazar gólt Haten Ben Arfa kiugratásából, a hajrában pedig mindkét csapat megnyerhette volna a derbit, de az egyik oldalon többek közt Fabricio Coloccini, a másikon Defoe hagyott ki hatalmas ziccert.

A mérkőzés összefoglalója:

Eredmény – Barclays Premier League, 8. forduló
Newcastle – Tottenham 2-2 (0-1)
Gólszerzők: Ba (48.), Ameobi (86.) illetve Van Der Vaart (40. – 11-esből), Defoe (68.)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik