Sport

Fucsovics Márton: Őszintén mondom, majdnem elsírtam magam

Pénteken mi is beszámoltunk róla, hogy a világranglistán hétfőtől már a legjobb 90-ben lévő Fucsovics Márton majdnem elkapta a világranglista-negyedik, 2014-es US Open-bajnok Marin Cilicet. Fucsovics a meccs után a közösségi oldalán osztotta meg, mit gondol arról, hogy néhány pontra volt karrierje legnagyobb győzelmétől.

Hogy mi az első, amit most érzek ennek a meccsnek a kapcsán? Az, hogy fáradt vagyok. Meg persze büszke, hogy életem első top tízes – ami egyből top ötös volt – ellenfelével szemben ilyen meccset játszottam, ilyen teniszt tudtam bemutatni. És van egy kis hiányérzet bennem, mert volt olyan szituáció is, amikor két labdára voltam a győzelemtől, az elődöntőtől

– kezdte Fucsovics az üzenetet a szurkolói oldalán. A magyar játékos többször is nagyon közel került a továbbjutáshoz, de végül a horvát volt erősebb fejben a kiélezett szituációkban. De itt még nem volt vége: a magyar teniszező azt is elmondta, mit érzett a meccs alatt, amikor a szurkolók hajtották előre.

Edzőm, Sávolt Attila azért dicsért meg a leginkább, hogy a második és harmadik szettben háromszor, illetve kétszer vettem el a kétszáz felett szerváló Cilic adogatását. Ő mondta azt, hogy látta a horvát arcán a pánikot, hogy esetleg kikaphat. Nem ismernek még annyira a topjátékosok, de tudják rólam, egy-egy nagy skalpra azért képes vagyok. Azt hiszem mindenemet ott hagytam a pályán, a közönség űzött-hajtott, a végén pedig felállva megtapsoltak. Sosem volt még ilyenben részem, őszintén mondom, hogy majdnem elsírtam magam.

Fucsovics végül azt is megosztotta szurkolóival, hogy lehet, idén már többet nem fog versenyezni. Inkább már készül a jövő évi Grand Slam-versenyekre, ugyanis a januári Australian Openen alanyi jogon főtáblás lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik