Sport téli olimpia 2018

Egykori Manchester United-focista futhat az olimpiai lánggal

A házigazda Dél-Korea a Manchester Uniteddel Bajnokok Ligája-győztes, már visszavonult labdarúgót, Pak Dzsi Szungot választotta, ő lesz az első, aki a februári, phjongcshangi téli olimpia lángját viheti. A lángot október 24-én, kedden lobbantják fel a hagyományoknak megfelelően a görögországi Olümpiában.

A 36 éves egykori labdarúgó így is csak második lesz a sorban, először ugyanis a görög északi síelő, Aposztolosz Angelisz foghatja a kezébe a fáklyát az ókori játékok helyszínén.

A lángot ezúttal is a napsugarak segítségével gyújtják majd meg, amellyel megkezdődik a visszaszámlálás a phjongcshangi téli olimpia február 9-i rajtjáig. A dél-koreai szervezők október 31-én, Athénban veszik át a fáklyát, majd viszik a lángot hazájukba, ahol újabb váltófutás kezdődik.

Pak Dzsi Szung 100-szoros koreai válogatott, amellyel a 2002-ben – hazai pályán, nagyon érdekes körülmények között – a negyedik helyen végzett a világbajnokságon. A Manchester Uniteddel háromszoros angol bajnok, 2008-ban pedig Bajnokok Ligája-győztes lett.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik