Sport

Csaknem 250 kilométert tesz meg az amatőr ultrafutó

futas(210x140)(1).jpg (futás, )
futas(210x140)(1).jpg (futás, )

Az ókori legenda szerint Pheippidész Athéntól Spártáig szaladt, hogy segítséget kérjen Leonidasz királytól a perzsák ellen. Ugyanezt a távot, egészen pontosan 246 kilométert teszi meg a Spartathlon 400 futóból álló mezőnye. A táv során több rész-szintidő is van, amit teljesíteniük kell a futóknak ahhoz, hogy továbbhaladhassanak, akik a meghatározott szintidőre nem érik el az adott pontot, azokat kiveszik a versenyből. A szintidő egyébként 36 óra.

Az idén 24 magyar futó indul, közülük nyolc nő, egyikük Evetovics-Balla Hajnalka, a WellnessCafe szerkesztője már 5 éve az ultrafutásnak hódol, a java azonban még hátra van.

Az eddigi utam „megkoronázása” ez a Spartathlon, már maga az indulás is nagyon sokat jelent nekem. A felkészülésem, úgy érzem, jól sikerült, kb. 2700 kilométert futottam idén, bár ez ultrás léptékkel közepes mennyiség, én igyekeztem mindent megtenni azért, hogy magamhoz képest a lehető legfelkészültebben állhassak rajthoz, és célba tudjak érni.

– fogalmazott az ultrafutó.

A verseny szeptember 29-én, pénteken reggel görög idő szerint 7 órakor rajtol (magyar idő szerint 6-kor), a futónak szombaton este 7-ig van idejük Spártába érni, ahol a cél Leonidász spártai király szobránál van, a szobor lábának megérintésével zárul a Spartathlon.

 

A célban minden futó olajág koszorút kap, valamint kortyolhat az Evrotasz folyó vizéből Leonidász szobra előtt.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik