Sport

Hanga: Sikerült Magyarországot újra feltenni a kosárlabdatérképre

Magyarország kosárlabda-válogatottja 48 év után tudott mérkőzést nyerni, miután 85-73-ra legyőzte a cseh csapatot. A találkozó után a Ivkovics Sztojan szövetségi kapitány és a fantasztikusan játszva 31 pontot szerző csapatkapitány, Hanga Ádám is boldogan értékelt.

Olyan boldog vagyok, mintha gyerekem született volna, nagyon sokat dolgoztunk ezen a sikeren. Ezzel együtt holnap is nehéz meccsünk lesz, úgyhogy nyugalomra intek mindenkit, maradjunk szerények és visszafogottak

– jelentette ki a kapitány, s hozzátette, ha hétfőn nem nyert volna a csapat, akkor vélhetően kedden sem nyer. A szakvezető hangsúlyozta, nem ellenségnek, hanem ellenfélnek tekintik a román csapatot, mert a pályán nincs helye semmiféle viszálynak.

Erre a mérkőzésre készültünk, ezért jöttünk, büszke vagyok a srácokra. Holnap azonban még fontosabb meccs jön, szerencsére este, így több időnk van pihenni, én személy szerint nagyon elfáradtam, visszamegyek a hotelbe, és végig az ágyban leszek. Nem váltottuk meg a világot, nem fogjuk megnyerni az Eb-t, de nagy lépést tettünk előre, és büszkének kell lennünk erre

– mondta a Hanga Ádám, hozzátéve, ezzel a győzelemmel sikerült Magyarországot újra feltenni a kosárlabdatérképre.

Ha a magyarok kedden a hatos leggyengébbjének tartott házigazdákat is megverik, akkor két győzelemmel szinte bizonyosan továbbjutnak a C csoport negyedik helyezettjeként az isztambuli nyolcaddöntőbe. A nemzeti csapat kedden 19.30 órakor találkozik a románokkal a Polyvalent Csarnokban.

A magyarok két győzelem esetén csak akkor nem jutnak tovább, ha a csehek megverik a montenegróiakat, holtverseny esetén a szabályzat szerint a több dobott pont dönt.

Kosárlabda-Eb, C Csoport 3 forduló után

1. Horvátország 6 pont
2. Spanyolország 4 (2 meccs, 192–116)
3. Montenegró 4 (204–223)
4. Magyarország 4 (191–212)
5. Csehország 4 (212–246)
6. Románia 2 (2, 126–157)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik