Sport

Szabó Katinka könyökét visszafeszítették

Az 52 kilós cselgáncsost a nyolcaddöntőben állította meg a kétszeres Ázsia-bajnok. Pupp Réka figyelme lankadt, kiesett.

Az 52 kilogrammos Szabó Katinka a nyolcaddöntőig jutott a budapesti cselgáncsvébén. A Honvéd dzsúdósa a norvég Madeleine Rubinstein után a mexikói Luz Olverával csapott össze, aki kétszer is ezüstérmet szerzett a Pánamerikai bajnokságon.

Az U23-as Eb-bronzérmes Szabó alig két percet töltött a tatamin, amikor riválisa egy dobásnál visszafeszítette a könyökét, így szabálytalan fogásért leléptették.

A 23 éves magyar a 16 között a japán Sisime Ajjal találkozott, de nem volt túl jó állapotban a kétszeres Ázsia-bajnok ellen, mivel könyökét fájlalva hagyta el a küzdőteret. Szabó bizakodott, mondván, kicsit jegelni kell majd a könyökét, de nem lesz vele a későbbiekben probléma.

Szabó azonban szemlátomást harcra készen érkezett az egy fejjel alacsonyabb Sisime ellen, aki szűk három perc elteltével vazaarit kapott egy bokasöprésre. Fél perccel a vége előtt aztán befejeződött a küzdelem, mivel a japán leszorította hazai riválisát, aki nem tudott kiszabadulni az ölelésből.

Nincs hiányérzetem, örülök, hogy két meccset nyertem. A japán ellen is mindent megtettem, de még sokat kell edzenem, hogy eljussak az ő szintjére.

Szabó kitért arra is, hogy a mexikói ellen összeszedett könyöksérülése nem súlyos, de valószínűleg azért fájni fog, amikor “kihűl” az ízület.

“Nagyon feldobott a hazai környezet, olyan szeretteim is itt voltak, akik nem tudnak külföldre elkísérni, főleg a nővéremet hallottam sokat” – tette hozzá mosolyogva.

Pupp Réka figyelme lankadt, az ellenfél lecsapott

Ugyanebben a súlycsoportban Pupp Réka a második fordulóban búcsúzott.

A paksi dzsúdós a Koreai NDK-beli Szong Szim Rim után rendkívül nehéz ellenféllel, az olimpiai és világbajnoki bronzérmes, kétszeres Európa-bajnok Charline Van Snickkel találkozott a 32 között. A világbajnok Braun Ákos tanítványa eddigi egyetlen mérkőzésükön kikapott a belga dzsúdóstól tavaly a párizsi Grand Slamen.

A második összecsapás kiegyenlített küzdelmet hozott, a junior Eb-aranyérmes magyar remekül kibújt egy karfeszítési kísérletből, és 3 perc 55 másodpercig stabilan állta ellenfele rohamait. Öt másodperccel a vége előtt azonban Van Snick karfeltolás után egy kaszáló mozdulattal földre vitte őt, így ipponnal nyert.

“A végén lankadt a figyelmem, láttam, hogy fárad az ellenfelem, de ez a kis kihagyás már elég volt neki. Bíztam a hosszabbításban, mert abban jó szoktam lenni, sajnos nem így alakult” – értékelt.

Edzője, a 2005-ben világ- és Európa-bajnok Braun Ákos szerint Van Snick nagyon ügyesen zárta le Pupp kezét, aki ezért nem tudott ellépni az akció elől:

Erőnlétileg ugyanakkor elégedett vagyok Rékával, a felénél kezdett fáradni a belga, aki Párizsban úgy lefojtotta őt, hogy el is ájult. Most sokkal jobban állta a sarat, ebben a súlycsoportban még kell rá egy kis izom, és akkor még jobb lesz.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik