Sport

Vízilabda: az elnök fejére zajlott a lőgyakorlat

Hihetetlen, hogy egy szimpla, a bajnokság ötödik helyéért lejátszott vízilabdameccs micsoda indulatokat képes gerjeszteni.

Szerdán a Szolnok söpréssel, azaz a három nyert mérkőzési tartó döntőben, harmadik mérkőzését is megnyerve lett bajnok (ZF Eger – Szolnoki Dózsa Közgép 3-8).

Az ember azt gondolná, ez a fő hír a sportágban, csütörtökön az uszodákban ez adja a témát, ehhez képest dehogy. Sokkal inkább az ötödik helyért folyó Miskolc-BVSC pólópárharc 3., mindent eldöntő meccse.

A hírek itt is szólhatnának például az eredményről (11-6), vagy arról, hogy a második esztendejében járó miskolciaknak ez történelmi siker, máris indulhatnak az Euro Kupában, a nemzetközi porondon, ahova a szebb napokat is megélt vasutascsapat tavaly tíz év után tért vissza.

De nem ez az érdekes, hanem az, hogy a BVSC edzője kinyomtatta a miskolci klubelnök, Bachner András arcképét, és állítása szerint a BVSC játékosok eképpen a fejére lövöldöztek edzésen az elmúlt napokban (lásd a nyitóképen: forrás: vlv.hu)

Tudomásunkra jutott, hogy Szűcs Levente, a BVSC vezetőedzője az arcképemet nyomdában kinagyíttatta és hat példányban elhelyezte a Szőnyi úti uszoda medencéjénél a lövőfalon, majd csapatának játékosai ezen gyakorolták a lövéseket, az arcképemet kellett eltalálni. A lőfal két edzés között a parton volt, ahol mindenki láthatta a Miskolc elnökének arcképét. Felháborítónak tartom, hogy ilyesmi megtörténhet 2017-ben Magyarországon, abban az évben, amelyben Bajnokok Ligája Final Six-et és világbajnokságot rendezünk. Ilyen “eljárásban” legutóbb Osama bin Laden részesült az amerikai katonák részéről. Meggyőződésem, hogy itt nemcsak súlyos sportszerűtlenségről van szó, ezért az esetnek jogi következményei lesznek, polgári pert fogok indítani. Szűcs Levente nemcsak engem sértett meg, hanem az egész vízilabda-társadalmat, s olyan példát mutatott az utánpótlásnak, a pólót most tanuló gyerekeknek, ami szerintem megengedhetetlen. A történtekkel kapcsolatos tiltakozásomról hosszabb levélben tájékoztattam Kemény Dénest, a szövetség elnökét és tudomásom szerint Miskolc város polgármestere is hasonló lépésre készül

– fakadt ki Bacher András klubelnök a vlv.hu oldalnak.

Ami a lövőfalat illeti, ez egy parton lévő, tehát, használaton kívüli lövőfal, s az, hogy erre Bachner András képe kikerült, a sok-sok negatív élmény következményeként kialakult motivációs eszköz volt. A BVSC házán belül csak a BVSC játékosai érintkeztek vele. Sem gúnyolódás tárgyát nem képezte, sem pedig sértésnek nem szántuk, ez egy motivációs eszköz volt. Természetesen, hogyha ezzel bárkit megsértettünk, akkor elnézést kérünk. Tulajdonképpen a történet ilyen rövid

– reagált Szűcs levente, aki előzményként egy két évvel ezelőtti utánpótlás mérkőzésen történt miskolci sportszerűtlenséget, egy szintén korábbi miskolci BVSC-t sértő, majd letagadott nyilatkozatot és legfőképp a mostani párharc előtt előforduló borsodi sportszerűtlenségeket említette meg.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik