Sport

Vízilabda bajnoki döntő: olimpiai bajnokunk vért köpött

Hosnyánszky Norbert (hosnyánszky norbert, )
Hosnyánszky Norbert (hosnyánszky norbert, )
Furcsa közjáték zavarta meg az Eger-Szolnok bajnoki döntő első mérkőzését. Hosnyánszly Norbert a meccs elejét az orvosi szobában töltötte.

Meglehetősen zaklatottan indult egri oldalról a vízilabda bajnoki döntő első mérkőzése. A bemelegítés előtt, alatt a Hosnyánszky Norbert vért köpött. A hazaiak olimpiai bajnoka játszani akart, a csapatok bemutatásánál is jelen volt, de eztán dr. Molnár Tamás ellenőr a hivatalos orvossal érkezett a kispadhoz, aki az orvosi szobába kísérte az egri bombázót és nem engedte játszani.

Később az egyfajta rögtönzött konzíliumba Dr. Halmos főorvos is beszállt és egy fél órás vizsgálat után a diagnózis szerint az egriek ötösének az orrában szakadt fel valami, ahonnan a torkába folyt a vér.

Hosnyánszky végül így megkapta a játékengedélyt, az első negyed végén már újra a kispadon, majd a vízben volt, de minden bizonnyal megzavarhatta a procedúra, mert a szokásokkal ellentétben később sem vállalt főszerepet. Az egriek egyik húzóembere gól nélkül maradt a nagyszünetben még 3-3-ra álló, majd ezek után némiképp meglepő sima 13-7-es szolnoki győzelemmel záródó találkozón.

 

A mérkőzést megelőző közjáték inkább a Norbit zavarta meg, nem a csapatot, amit mutat, hogy a nagyszünetig egálra állt a két gárda. Aztán egyszer csak ritmust váltott a Szolnok, lefordulásgólokat kaptunk és Kis Gábor világklasszis formában játszott, megfoghatatlan volt. Az előző szezonban is volt ezzel gondunk, most két negyedig tudtuk hatástalanítani. Sajnálom, hogy már nem játszik a magyar válogatottban, a világ legjobb centere

– értékelt a mérkőzés után Dabrowski Norbert, az egriek edzője a watrepolo.hu oldalon.

 

A edzője, Cseh Sándor érthető módon elégedetten nyilatkozott:

Az első két negyedben fegyelmezetten játszottunk, nem voltak meg azok az egyéni villanások, teljesítmények, például, hogy sokat lőjünk kapura. Aztán ez szerencsére megérkezett. Az ember alapvetően nem ebből a mérkőzésből indul ki a folytatásban, hanem nulla nulláról kezdi a következő meccset is. Mindössze annyi dőlt el, hogy nekünk egy mérkőzéssel kevesebbet kell nyerni az aranyhoz. Általában sokkal harapósabb lesz az a csapat, amelyik nem nyer.

E.ON férfibajnokság 2016/2017, döntő, 1. mérkőzés, eredmény:

ZF-Eger–Szolnoki Dózsa-Közgép 7–13 (1–2, 2–1, 3–5, 1–5)
Bitskey-uszoda, vezette: Bene Péter, Molnár Péter

További program
2. mérkőzés, 2017. május 5.
3. mérkőzés, 2017. május 10.
4. mérkőzés, 2017. május 13.
5. mérkőzés, 2017. május 17.

A párharc az egyik fél harmadik győzelméig tart.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik