Sport

Az új MOB-elnök ajtaja mindig nyitva áll majd

Kulcsár Krisztián, a Magyar Olimpiai Bizottság kedden megválasztott elnöke csütörtökön elmondta: már szervezik számára a találkozókat a magyar sportélet szereplőivel.

Az én ajtóm mindig nyitva lesz

– utalt az M1 aktuális csatornán a MOB-elnök arra, hogy a magyar sport szereplői bármikor számíthatnak a segítségére. Itt jegyeznénk meg, hogy Borkai Zsolttal szemben kritika volt az is, hogy sokszor „elérhetetlen” volt.

Kulcsár Krisztián szerint az új elnökség fiatalos, lendületes, az összetétele pedig heterogén.

Megtisztelő számára, hogy ilyen elnökséget vezethet. Jól tudnak majd együtt dolgozni, hiszen a tagok a hazai sportélet különböző területeit képviselik, az egyesületek képviselői éppen úgy jelen vannak, mint a sportági szakszövetségekéi – tette hozzá.

Kulcsár Krisztián elnöki programjában kiemelt szerepet kapott, hogy a piac szereplőit is be akarja vonni az olimpiai bizottság életébe. A MOB továbbra is rendelkezik ugyan állami forrásokkal, de lényegesen kevesebbel, mint korábban, amikor a mostaninál jóval szélesebb feladatkört látott el, ezért növelni kell a saját forrásokat – mondta az új elnök.

Kijelentette: olyan partnereket – piaci szereplőket, a vállalati szektor képviselőit – kell találniuk, akik nyitottak arra, hogy a magyar sportot a MOB-on keresztül is támogassák.

Kulcsár Krisztián közölte, hogy főállású elnökként képzeli el a jövőt, kiegészítve ezt azzal, hogy ezzel kapcsolatban még több jogi kérdés nem egyértelmű számára.

Amíg ez nem tisztázódik, vagy ha szükséges, akkor az alapszabály, esetleg a belső szabályzatok megfelelő módosítása nem történik meg, szó sem lehet a munkám anyagi kompenzálásról.

A MOB elnöke szakmai szempontból a közeljövő két legfontosabb eseményének a nyári győri Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivált (EYOF) és a 2018-as pjongcsangi téli olimpiát nevezte.

Hamarosan elutazik az Európai Olimpiai Bizottságok szkopjei kongresszusára, ahol nemcsak ő mutatkozik majd be, hanem tájékoztatást adnak a győri szervezés állásáról is – közölte.

A MOB-elnök azt mondta: optimista a pjongcsangi olimpiával kapcsolatban, mert Orendi Mihály alelnöknél “jó kezekben vannak a téli sportágak”, folyamatosan egyeztet majd vele, figyelemmel kíséri az aktuális történéseket.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik