Sport

Kubatov Gábort ruhástól dobták vízbe – videó

16:9
16:9

Nagyváradon a Fradi nem volt tisztelettudó vendég, nagyon megverte a hazaiakat a vízilabda Európa-kupa döntőjének első meccsén (12-6). A szerdai népligeti visszavágón aztán már biztosara mentek Varga Zsolt tanítványai, csak annyit adtak ki magukból, amennyi elegendő volt. A 7-7-es döntetlen azt jelentette, hogy összesítésben 19-13-as sikert értek el a klub férfi vízilabdázói és megnyerték a sorozatot.

Nemzetközi kupát a zöld fehérek vízilabdázói 19 éve nem nyertek. Csoda hát, ha győzelmüknek annyira örültek, hogy Kubatov Gábor elnököt Katonás Gergő és még néhány játékos felnyalábolta és a vízbe segítette? (Nyitóképünkön, forrás: MTI/Illyés Tibor).

A klubelnök előtt persze repült az edző is. Varga Zsoltot Nyéki Balázs és Tóth Márton fürdette meg a sportág szokásainak megfelelően. Sydney 45 éves olimpiai bajnoka, Nyakig vizesen és immár sikeredzőként úgy fogalmazott, ha szakmailag kellene elemeznie, akkor biztos találna javítanivalót a szerda esti játékon, de igazából a mérkőzésnek a mentális része volt nehéz.

Nagy elvárás nehezedett a csapatra a hatgólos győzelem után, amivel megbirkóztunk. Voltak helyzeteink, ha azokat belőjük, a visszavágó is sima lehetett volna, de hat góllal megnyerni egy kupát igen jó eredmény. Kicsit úgy működök, hogy mindig egy-két nappal később tudom feldolgozni az ilyen eseményeket, szóval akkor jobban le tudom majd írni, hogy mit érzek, de most is nagyon örülök

– fogalmazott Varga.

FÉRFI VÍZILABDA EURÓPA-KUPA, DÖNTŐ, VISSZAVÁGÓ, EREDMÉNY:


FTC-PQS–DIGI-ORADEA (romániai) 7–7 (3–0, 1–3, 2–2, 1–2)
Gól – emberelőnyből: 7/2, ill. 1/0
Gól – ötméteresből: –, ill. 1/1
Kupagyőztes: FTC (19–13)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik