Sport

Piros Zsombor fejben már most nagyon ott van

Köves Gábor, a férfi-teniszválogatott szövetségi kapitánya volt az M4 Sport reggeli műsorának vendége, és természetesen Piros Zsombor hétvégi győzelme is szóba került: a 17 éves magyar fiú szetthátrányból diadalmaskodott a juniorok döntőjében az Australian Openen. Fucsovics Márton 2010-es wimbledoni sikere után ő a második magyar férfiteniszezőnk, aki junior Grand Slamet nyert.

A játéka és a hozzáállása nagyon jó Zsombornak. Rengeteg olyan aspektusa van a teniszének, amelynek fejlődnie kell ahhoz, hogy a felnőttek között is érvényesülhessen. Fejben nagyon jó hozzáállású fiúról van szó, fizikailag még van hova fejlődnie. Ő is tudja, min kell javítani a játékán, hogy előre tudjon lépni

– mondta róla Köves Gábor, aki hozzátette, az, hogy a juniorok között nyert nem jelenti azt, hogy a felnőttek közt is Grand Slam-győztes lesz, de a lehetősége megvan erre, az utóbbi években nagyon sokat fejlődött.

Piros Zsombor vasárnap ért haza Ausztráliából, kedden azonban már utazik is tovább. Az úti cél Pozsony, ő is csatlakozik a Davis Kupa-csapathoz, amely a szlovákokkal játszik a hétvégén.

Egyelőre csak meghívottként jön a csapattal. Én még a torna előtt hívtam meg, hogy együtt edzhessen velünk, hogy szokja a légkört, esetleg hosszú távú tagja legyen a csapatnak

– mondta Köves Gábor.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik