Sport

Usain Bolt szögre akasztja a futócipőjét

Az eredeti tervének megfelelően a jövő évi, londoni világbajnokság után fejezi be páratlan pályafutását a jamaikaiak sztársprintere,

Usain Bolt úgy nyilatkozott a Sky Sports News tv-csatornának Kingstonban, hogy nem hagyja magát rábeszélni a hosszabbításra, mert tudja, mikor kell távozni.

A kilencszeres olimpiai bajnok futóval kapcsolatban időről időre felröppenek olyan híresztelések, hogy a 2019-es vb-ig vagy egészen a 2020-as tokiói ötkarikás játékokig folytatja, de Bolt ezt rendszerint és most ismét cáfolta. Ha minden a tervek szerint alakul, akkor 2017. augusztus 12-én futja majd karrierje utolsó versenyét a jamaikai váltóval.

Kilenc nappal a 31. születésnapja előtt végleg befejezi a versenysportot, mondta a 11-szeres világbajnok, mert ahogy fogalmazott: nem akarja “leégetni” magát.

Minél idősebb az ember, annál több áldozatot kell hoznia, annál fegyelmezettebbnek kell lennie. És úgy érzem, bennem nincs meg ez a fegyelem

– mondta a 100 és 200 méteres síkfutás világrekordere.

A jamaikai atléta kivételes pályafutását filmen is megörökítették, az I am Bolt (Bolt vagyok) című dokumentumfilmet november végén mutatják be.

Itt egy előzetes:

Kérdés, mihez kezd Bolt pályafutása után. Pár éve már belengette, hogy atléta karrierja után szívesen stoplist húzna, hogy őrületbe kergesse a védőket a futballpályán.

A jamaicai sprinter óriási Manchester United-drukker, a londoni olimpia után meg is látogatta a csapatot, melynek akkor még Sir Alex Ferguson volt a vezetőedzője. 2012-ben egy próbajáték lehetősége is felmerült, de ez végül nem valósult meg.

Most viszont úgy néz ki, mivel mindkét fél sportszergyártója a Puma, a Borussia Dortmundnál köthet ki a 30 éves világklasszis.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik