Sport

Asztalitenisz Eb: Párosban is brillíroznak a magyarok

Három magyar, illetve részben magyar duó diadalmaskodott a párosversenyek főtáblájának csütörtöki első fordulójában a budapesti asztalitenisz Európa-bajnokságon.

Az ötödik helyen kiemelt Madarász Dóra, Pergel Szandra duó tükörsimán (4-0) verte a szlovén Manca Fajmut, Tamara Pavcnik kettőst. Hasonlóan könnyed győzelmet könyvelhetett el a Póta Georgina, Matilda Ekholm páros, akik a Charlotte Carey, Nicole Trosman duót szomorították.

Lovas Petra, Eva Odorovával az oldalán nem tudta megnehezíteni a román Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara kettős dolgát. A férfiaknál a 2013-ban ifjúsági Európa-bajnok Lakatos Tamás, Szudi Ádám páros kemény meccsen diadalmaskodott (4-2).

Kicsit álmoskásan kezdtünk mi is, és ők is, aztán ők benne is ragadtak ebben az állapotban, mi pedig fel tudtunk pörögni. Később aztán ők is felébredtek, de szerencsére a végén behúztuk a győzelmet

-nyilatkozta az MTI-nek a 21 éves Lakatos. A fiatal magyarok a következő fordulóban az első helyen kiemelt, címvédő Stefan Fegerl, Joao Monteiro osztrák, portugál kettős ellen vihetnek véghez bravúrt.

Az Ecseki Nándor, Majoros Bence kettős kikapott papíron esélyesebb ellenfelétől, így befejezte szereplését. Női és férfi párosban pénteken délelőtt folytatódik a küzdelem, Pergelék egy román, Pótáék pedig egy szlovák, cseh kettőssel csapnak majd össze.

Asztalitenisz Eb, páros verseny, 1. forduló, végeredmények:

Hölgyek:

Madarász Dóra, Pergel Szandra-Manca Fajmut, Tamara Pavcnik (szlovén) 4-0 (6, 9, 3, 6)

Póta Georgina, Matilda Ekholm (magyar, svéd)-Charlotte Carey, Nicole Trosman (walesi, izraeli) 4-0 (6, 4, 3, 6)

Daniela Dodean Monteiro, Elizabeta Samara (román)-Lovas Petra, Eva Odorova (magyar, szlovák) 4-1 (7, 5, -8, 5, 6)

Férfiak:

Szudi Ádám, Lakatos Tamás-Petyo Krasztev, Alexander Valuch (bolgár, szlovák) 4-2 (-10, 6, 7, 6, – 6, 12)

Paul Drinkhall, Liam Pitchford (angol)-Ecseki Nándor, Majoros Bence 4-2 (-9, 7, 8, -9, 9, 7)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik