Sport

Kézilabda BL: Szoros meccsen kapott ki a Szeged a címvédőtől

A férfi kézilabda Bajnokok Ligája B-csoportjának harmadik fordulójában a Mol-Pick Szeged a lengyel Kielcét fogadta. A magyar együttes tavaly szeptemberben 31-30-ra legyőzte hazai pályán a címvédőt.

Az első tíz percben fej-fej mellett haladtak a csapatok, ezt követően azonban két góllal elhúztak a vendégek, de Balogh Zsolt, majd Alen Blazevic góljaival egyenlített a Szeged. Az első félidő derekán már néggyel is ment a címvédő, de a félidőben csak egy gól volt a különbség a két csapat között. (15-16)

Szegedi góllal indult a második félidő, Pedro Rodríguez talált be gyors indítás után. Ezt követően állandósult az egy-kétgólos Kielce előny, egészen a 48. percig, ekkor ugyanis Sandro Obranovic találatával már a Szeged vezetett. A hajrában Szergej Gorbok kapott egy óriásit az arcára Mateusz Kustól, utóbbi egyből piros lapot kapott durvaságért.

A hajrában 4-0-s futást produkált a lengyel csapat, így két perccel a vége előtt kétgólos hátrányt kellett volna ledolgoznia a magyar együttesnek. A vendégek kapusa ihletett formában védett, így nem sikerült pontot szereznie a Szegednek, mely egy győzelem és egy döntetlen után elszenvedte első vereségét a sorozatban.

Bajnokok Ligája, csoportkör, 3. forduló, végeredmény:

Mol-Pick Szeged – Kielce 27-29 (15-16)

 

30. perc: Vége az első félidőnek, egy góllal vezet a Kielce. 15–16

Ajánlott videó

Olvasói sztorik