Sport

Sima győzelemmel debütált a női kézisek új kapitánya

Kim Rasmussen májusban a CSM Bucuresti csapatával májusban megnyerte a Bajnokok Ligáját, majd nem sokkal később átvette a magyar női kézilabda-válogatott irányítását. A lengyel nemzeti együttes kispadján már bizonyító szakembertől nagyon sokat vár nem csak a szakma, hanem a szurkolók is.

A dán mester bemutatkozására Szlovénia ellen került sor Siófokon. A vezetést a korábbi váci edző, Uros Bregar által irányított vendégek szerezték meg, a Rasmussen-éra első góljára két percet és három másodpercet kellett várni, a második támadásból Kovács Anna talált be.

Görbicz Anita hetesével már a mieinknél volt az előny, tíz perc után pedig már három volt a fór (7-4). Az első félidőben keményen, határozottan védekezett a válogatott, támadásban pedig nagyon élt a dunaújvárosi Kovács, az ő ötödik góljával, 9-5-re is vezettünk, majd tíz perccel a félidő vége előtt már öt góllal mentek a mieink (11-6).

Kiss Éva remekelt a kapuban, míg a 20 éves beállós, Dombi Luca első válogatottságán azonnal eredményes volt. A játékrész végén gyakorolhatták a mieink az emberelőnyös játékot – a két perces szakaszt sikerült 2-0-al lehozni – az utolsó másfél percben pedig emberhátrányban is jött a gól Schatzl Nadine révén, így a félidőben 17-8 állt az eredményjelzőn.

Külön pozitívum, hogy az első játékrészben szerzett 17 gólon 8 játékos osztozott.

A második játékrész elején kicsit bealudt a csapat, az első öt percben öt gólt is szerezték a szlovénok, Rasmussen gyorsan rendet is tett a fejekben.

Az egész második félidőről elmondható, hogy védekezésben már nem volt meg az a fegyelem, mint az első 30 percben és a kapusteljesítmény is visszaesett.

Tíz perccel a vége előtt hét gól volt a magyar előny (26-19), tehát Szlovénia feljebb tudott zárkózni. A dán tréner a vége felé már nem volt elégedett, ezt szóvá is tette az időkérése alatt. Az utolsó hét-nyolc percre újra felpörgött a társaság, így meglett a közte tíz, 32-22-re nyert a nemzeti együttes.

A női válogatott legközelebb novemberben találkozik, decemberben pedig már jön a svédországi kontinenstorna.

Első mérkőzésnek megfelelő volt, de látszik, hogy sok teendőnk van még. A támadójátékunk, a keresztjátékunk jónak volt mondható, a védekezésünk az első félidőben megfelelőnem bizonyult, szünet után visszaestünk, de a mérkőzés vége e tekintetben újra jól sikerült. Idővel egyre jobbak leszünk, de sok munka áll még előttünk

– nyilatkozta Rasmussen.

Eredmény – Kézilabda, felkészülési mérkőzés

Magyarország – Szlovénia 32-22 (17-8)

Ajánlott videó

Olvasói sztorik