Sport

Szabó Gabriella finoman odapiszkált Hosszú Katinkának

A Rióban két arannyal – K2-500, K4-500 – hazatérő kajakosnő az origo.hu-nak adott interjút. “Sem ön, sem Danuta nem tűnik olyan sztáralkatnak, mint például Hosszú Katinka, aki naponta többször posztol a Facebookon, és fürdik a népszerűségben. Volt valaha igénye arra, hogy sztárolják? Lehet egy kajakos akkora sztár itthon, mint egy úszó?” – szólt az újságírói kérdés.

Mondjuk tényleg érdekes felvetés, hogy egy kétszeres, és Kozák Danuta személyében pedig immár ötszörös olimpiai bajnoknőről tizedannyi cikk sem jelenik meg, mint a Rióban három aranyat nyerő úszónőről, de Szabó Gabi tökéletes választ adott:

Szerintem ez alkati kérdés, ki mennyit szeret mutatni magából, ki mennyire szereti saját magát reklámozni. Nézzük mi is a sportolók oldalait, és nem gondolnám, hogy azért, mert nem posztoljuk ki, mikor mennyit edzettünk, attól kevésbé lennénk fáradtak, tudatosak, profik. Egyébként egy kajakosnak nehezebb dolga van, hiszen csak négy-öt versenye van egy évben. Nem tudunk háromnaponta a világ minden tájáról öt arannyal szelfizni. Ettől függetlenül, le a kalappal Katinka előtt. Megállíthatatlan, hihetetlenül motivált, és nagyon ügyesen használja a médiát.

A teljes interjú itt olvasható.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik