Sport

Elképesztő magyar gólpassz kellett a Barcelona legyőzéséhez – videó

Hanga Ádámnak ugyan nem ment a játék, a végén mégis az alapvonalról dobta Bourousis kezébe a labdát, aki nem hibázott.

Harmadik találkozóját játszotta a Laboral Kutxa Vitoria a Barcelona ellen a spanyol kosárlabda-bajnokság három győzelemig tartó elődöntőjében. Az első kettőt a katalán csapat nyerte, így amikor a találkozó vége előtt 0,9 másodperccel 76-74-et mutatott az eredményjelző a javukra, már mindenki elkönyvelte a baszk csapat kiesését.

Ráadásul  a Vitoria a saját alapvonaláról jött bedobással, ahonnan 0,9 másodperc alatt az ellenfél palánkja alá felérni lehetetlen. A magyar Hanga Ádám kezében volt a megoldóképlet. Figyeljétek:

A magyar légiós az egész pályát átdobva varázsolta a labdát az Európa-bajnok görög Joannisz Buruszisz kezébe, aki estében kosarat szerzett, és kiegyenlített. A baszk csapat aztán magabiztosan megnyerte a hosszabbítást, és 89-83-ra győzött. Hanga 29 perc alatt 2 pontig és 5 lepattanóig jutott.

Nem ment a játék, de a legjobbkor sikerült hozzátennem, és hosszabbításra mentettük a meccset. Ebben a szezonban az összes hosszabbításos meccsünket hoztuk hazai pályán

– nyilatkozta az MTI-nek a 27 éves Hanga, hozzátéve, péntek este azért küzdenek majd, hogy hazai pályán egyenlítsenek a Barcelona ellen.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik