Sport

Új dimenzióba léptek női tornászaink

A nyolcadik helyen végzett a Böczögő Dorina, Kovács Zsófia, Makra Noémi, Divéky Luca, Csányi Julianna összeállítású magyar női tornászválogatott a berni Európa-bajnokságon. A szövetség tájékoztatása szerint a szombati döntőben a magyar együttesben Böczögő és Kovács mellett Makra és Divéky szerepelt. Előbbi csak felemáskorláton, mivel a csütörtöki selejtezőben kiújult a térdsérülése, így utóbbinak maradt a másik három szer.

Az öt versenyzőből minden szeren háromnak kellett bemutatnia a gyakorlatát és mind a három eredmény számított. A magyarok felemáskorláton teljesítettek a legjobban, azon ötödikek lett. A csapat majdnem egy pontot javított selejtezős eredményén.

“Nagyon nagy dolog, hogy újra jegyzik a magyar női tornát, amely felébredt Csipkerózsika álmából. A csapat mellett egyéniben Kovács Zsófi is berobbant, magas szintre lőtték be a bírók gyakorlatait. Új dimenzióba léptünk, ezen az úton kell tovább haladni, az utánpótlás számára is ezt a szemléletet kell továbbadni” – mondta dr. Magyar Zoltán, a Magyar Torna Szövetség (MATSZ) első embere.

Ezt megelőzően 1998-ban, Szentpéterváron szerepelt döntőben a magyar válogatott.

A győzelmet az oroszok harcolták ki, melléjük a dobogóra még a britek és a franciák állhattak fel.

Eredmény – női csapatverseny, torna-Eb

1. Oroszország 175,212 pont

2. Nagy-Britannia 170,312

3. Franciaország 168,496

…8. Magyarország 162,762

Ajánlott videó

Olvasói sztorik