Sport

Hétméteresekkel bukta el a BL-döntőt az MVM Veszprém

Története első sikerét aratta a Kielce. Már kilenc góllal is vezetett a magyar együttes.

Fennállása harmadik Bajnokok Ligája döntőjét játszotta az MVM Veszprém férfi kézilabdacsapata és sajnos a harmadikat is elbukta. 2002-ben a német Magdeburg, tavaly a spanyol Barcelona, idén pedig a lengyel Kielce múlta felül a magyar együttest a fináléban.

A Talant Dujsebajev vezette gárda elleni finálé remekül kezdődött, az első öt perc elteltével 3-0-ra mentek Nagy Lászlóék. Az elsőt félidőt kézben tartotta a Veszprém, két gólnál közelebb egyszer sem tudott jönni a Kielce, 30 perc játék után négy gól volt a magyar előny (17-14).

A fordulást követően tovább folytatódott a magyar parádé, 15 perccel a vége előtt már kilenc gól volt a bakonyi gárda előnye. Utána viszont jött az összeomlás. A lengyelek lőtték a gólokat, Szmal elkapta a fonalat a kapuban, így egyre jobban vérszemet kaptak. Xavi Sabaté csapata közel tíz percig nem talált be.

A hajrára már egállal fordultak a csapatok, Alilovic pedig megfogott egy nagyon fontos hetest. Ilic góljával újra itt volt az előny, de az utolsó támadásól nem sikerült betalálni, Lijewski pedig néhány másodperccel a vége előtt egalizált, így jöhetett a kétszer ötperces hosszabbítás.

A ráadásban fej-fej mellett haladt a két gigász. Ezúttal a Veszprém egyenlített az utolsó másodpercekben, így jöhettek a hetesek. Ott Marguc és Terzic is hibázott magyar részről, Aguinagalde pedig eldöntötte a Bajnokok Ligáját.

Eredmény – férfi kézilabda Bajnokok Ligája, döntő

KS Vive Tauron Kielce – MVM Veszprém 39-38 (13-17, 29-29, 35-35) – hétméteresek után

Hétméteresek

A Veszprém kezdi a párharcot. Ilic bedobta a bal alsóba (0-1). Alilovic megfogta Cupic kísérletét!!! Sego jön a kapuba, és kivédte Marguc lövését. Jön egy újabb horvát, Strlek, aki nem hibázott (1-1). Sliskovic góljával 2-1 ide. Alilovic marad, de Bielicki bedobta (2-2). Szmal kivédte Terzic lövését. Mikler bejött, de nem tud hárítani (3-2). Palmarsson belőtte, még él a remény (3-3). Aguinagalde nem hibázott, BL-győztes a Kielce.

Hosszabbítás

6-10. PERC: A Veszprém kezdte a játékot, méghozzá fórban. Az eladott labda után Strlek emberhátrányban egalizált (33-33). Belül védekezés miatt magyar hetes, Ilic kihagyta. Magyar labdaszerzés, Nagy pedig bedobta az üres kapuba, mert emberhátrányban lehozták Szmalt (33-34). Lijewski nagyon megugrasztotta a védőt és bedobta (34-34). Sliskovic belement, a Kielce pedig Aguinagalde góljával átveszi a vezetést (35-34), egy perccel a vége előtt. Lengyel kiállítás 13 másodperccel a vége előtt. Ugalde kiegyenlít két másodperccel a vége előtt (35-35). Jöhetnek a hetesek!

1-5 PERC: Az első lengyel támadás azonnal góllal zárul (30-29). Palmarsson lövését védte Szmal, de a kipattanót Ugalde már bevágta (30-30). Az ejtést simán lehúzta Alilovic, Ugalde pedig kihasználta a ziccert (30-31). Jurecki lövése valahogy becsorgott, de Nagy válaszolni tud (31-32). Az első félidő után szerez ismét gólt. Megint Jurecki talált be (32-32), de a gólszerzőt kiküldik két percre. Ilic azonnal gólt szerez (32-33), véget ért a hosszabbítás első félideje.

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

II. félidő

26-30. PERC: Alilovic véd kétszer is, de kapnak egy hetest. Bielecki kiegyenlít (28-28). Szmal megint hárítani tudja Nagy kísérletét, Aguinagalde beforgatta Nagyot, jön a hetes. Alilovic védi Bielecki büntetőjét!!!! Két perccel a vége előtt Ilic gólt szerez (28-29). Újabb hetest kapnak, Strlek büntetőjét is fogja a horvát óriás!!!! 35 másodperc van hátra, Sabaté időt kér. Palmarsson lövését sáncolják, a lengyelek is kikérik az idejüket, tíz másodperc van még. Lijewski kiegyenlít, ez hihetetlen (29-29). Jön a kétszer ötperces hosszabbítás!

21-25. PERC: Aguinagalde négy gólra felhozza őket, Sabaté időt is kér (24-28). Sliskovic lövését Szmal kiszedte sarokból, Jurecki első góljával már csak három az előny (25-28). Jön a veszprémi kapuscsere, Alilovic érkezik Mikler helyére. Lékai lövését blokkolják, szerencsére a kínai nem jött be. Szmal nagyon elkapta a fonalat, majd megint betalálnak (26-28). Közel nyolc perce nincs veszprémi gól. Lékainál belemenést látnak, Zorman felhozza őket egy gólra, és még Terzicet is kiállítják (27-28). Nagy kidobja a pályáról a labdát.

16-20. PERC: Nilsson mindent összeszed és mindent bedob (19-28). A lengyel gólt után nem jön a magyar válasz, mert Marguc a kapufát találta el (20-28). Reichmann gólt szerez és még kiharcol egy kiállítást is (21-28). Nagy emberhátrányból leadott lövését védte Szmal, Reichmann pedig nagyon él (22-28). Gulyás szélről a kapufára lőtt, a német ezúttal az üres kapuba lőtt gólt a saját térfeléről (23-28).

11-15. PERC: Sliskovic megy ki két percre, Bielecki tízről szerez gólt (17-24). Emberhátrányban is veszprémi hetes, Ilic pedig bedobja az első magyar büntetőt (17-25). Nem jó a bejátszás Zormannak, Ugalde pedig kilencre (!!!) növeli az előnyt (17-26). Reichmann egy pazar mozdulattal gyorsan válaszolni tud (18-26). Megint a német, de a veszprémi spanyol sem akar lemaradni tőle (19-27).

6-10. PERC: Az emberelőny letelt, de Palmarsson azonos létszámnál is tud gólt lőni (15-20). Bielecki passzívnál tizenkét méterről lőtt, sikertelenül. Nilsson a túloldalon megint betalál, hat az előny (15-21)!!! A Kielce egyik legjobbja, Zorman használt ki egy védelmi megingást (16-21). Nilsson-show, megint a beállós eredményes, majd a labdaszerzés után Ugalde vette be Szmal kapuját (16-23). Dujsebajev időkérése után is magyar labdaszerzés és gól következik, ezúttal Sliskovic (16-24). Jurecki beállós pozícióból próbált meg túljárni Mikler eszén, sikertelenül.

1-5. PERC: A veszprémiek kezdték a második játékrészt, Palmarsson után Lijewski találta el a kapufát. A labdaszerzés után Nilsson szerzi a félidő első gólját (13-18). Hosszan támadtak a lengyelek, passzívnál Nagy Lászlót küldték ki két percre. Emberelőnyben rögtön belementek, Sliskovic indítása után Marguc Szmal kapusba lőtte a ziccert. Bielecki sajnos betalál (14-18), de kiküldenek egy lengyelt is, Kus megy ki. Palmarsson a fordulás után először köszönt be (14-19). Nagy kiállítása letelt, de a megkülönböztető mezben játszó Strlek a rövid felsőbe pattintott (15-19).

Fotó: Europress Fotóügynökség
Fotó: Europress Fotóügynökség

I. félidő

Véget ért az első félidő, 30 perc után remek játékkal 17-13-ra vezet a magyar együttes.

26-30. PERC: Egy tökéletes támadás után Iváncsik talált be a bal szélről (12-14). Likewski kezéből kicsúszott a labda, majd nála volt láb, így marad a Veszprémnél a labda. Nilsson simán otthagyta Reichmannt, újra három az előny (12-15). Mikler véd egyet, az ellentámadásból Nagy talál be egy remek zárás után (12-16). Schuch és Iváncsik is belül állt, Bielecki hetesét nem tudta hárítani Alilovic (13-16). 25 másodperccel az első félidő vége előtt időt kér Sabaté. Palmarsson passzívnál elengedte, a labda pedig Sego lába között jutott a kapuba (13-17).

21-25. PERC: Lékai rossz bejátszása után Strlek volt eredményes egy gyors lerohanás után (8-11). Gyorsan javított Lékai, visszaállította a négygólos differenciát (8-12). Zorman újfent Mikler kapujába talált (9-12), Nagy lövését védeni tudta Sego. Sulic combját ápolni kell, Lijewski remek bejátszása után pedig Aguinagalde köszönt be (10-12). Szinte nulla kapusteljesítmény a lengyeleknél, Ilic szerzett gólt (10-13). Mikler csak beleérni tudott, újabb gólt szerzett a spanyol beállós, majd feljönnek egy gólra (12-13).

16-20. PERC: Először játszik előnyben a Veszprém. Sajnos Ilic eladta a labdát, Reichmann pedig nem hibázott (6-8). Nagy nem esik abba a hibába, mint a szerb, felugrik és belövi (6-9). Lijewski és Lékai gyors gólváltása után le is telt a veszprémi emberfór (7-10). A 18. perc végén Dujsebajev időt kér. Zorman belement, majd Lékai lehetetlen szögből dobott gólt (7-11). A korábbi magyar kapitány folyamatosan cserélgeti a kapusait, nincs velük megelégedve. Belül védekezés miatt Reichmann dobhatott büntetőt, de Mikler kivédte!

11-15. PERC: Kiegészült a Veszprém, Marguc pedig egy szélső befutás után volt eredményes (2-5). A gyors lengyel válasz után Ilic óriási gólt ragasztott a rövid felsőbe, újra három gól a különbség (3-6). Zorman bebújt, és talált egy kis helyet a rövidnél (4-6). Nagy László is beköszönt (4-7), Aguinagalde pedig az oldalhálóba lőtt. Ugalde megint a szélről befutva zavarta össze a védelmet, de egy hetesből szerzett gól után visszaállt a háromgólos különbség (5-8).

6-10. PERC: Cupic ziccerénél Mikler védett parádésan, majd a Szmal is bemutat egy védést. Zorman egy szép csellel becsapat Ilicet és szépít (1-3). Ilic is bemutatkozik, remek átlövése talált utat a kapuba (1-4). Az újabb Kielce-labdavesztés után Szmal védett, majd Terzic kapott két percet. Ugalde labdát szerzett, de Palmarsson bejátszása Sulicnak nagyon hosszú volt. Bielecki lövését fogta Mikler, de a másodikat már bedobta (2-4).

1-5. PERC: Az első lengyel támadás lövés nélkül zárul, miután Ugalde labdát szerzett. Egy remek bejátszás után Nilsson góljával vezet a Veszprém (0-1). Jurecki lépéshibája után ismét a magyar együttes jöhetett, Palmarsson pedig a jobb alsóba dobta a labdát (0-2). A spanyol játékvetők gyorsan kiosztják a sárgákat, újabb veszprémi labdaszerzés, majd Palmarsson-gól (0-3). Megvan az első kiállítás, Schuch Timuzsin megy ki két percre.

Köszöntöm a kedves olvasókat! Perceken belül kezdődik a finálé. Szurkoljunk együtt a magyar csapatnak!

Ajánlott videó

Olvasói sztorik