Sport

Cseh László nem titkolja, aranyat nyerne Rióban

Cseh László nem ellenfél nézőbe ment Londonba, hanem újabb dicsőségeket szerezni az úszók jövő heti Európa-bajnokságán. Négy számából aranyakat hozhat ki, ám az is elfordulhat, hogy a szoros időrend miatt az egyik kedvencéről– a másikra tartalékolva – az utolsó percben le kell mondania. Plagányi Zsolt, a mestere nem tart attól, hogy a most következő erőpróba végére kifogy a tizenkétszeres Eb-győztes puskapora, amelyre nyilvánvalóan a Riói „éleslövészet” közben lesz igazán nagy szüksége.

Jobb, mint Kazanyban

„Laci hónapokkal ezelőtt azt kérte tőlem, hogy az edzésterveket úgy alakítsuk ki, hogy a londoni Európa-bajnokságra csúcsformában érkezhessen. A januárban elkezdődött és egészen mostanáig tartó nagy menetelés utolsó heteiben valamennyit vissza is vettünk a terhelésből és egyre többet kezdtünk foglalkozni az iramúszásokkal.

A mért idők látványosan jók, nem akarom elkiabálni, de jobbak, mint a tavaly nyári kazanyi világbajnokság előtt.

Kell nekünk ez az Európa-bajnokság, kellenek a sikerélmények és a jó visszajelzések az olimpiai versenyek előtt” – nyilatkozta Plagányi Zsolt a Telekom Sporthír Szolgálat munkatársának, nem titkolva, hogy egy kisebb hátizom-sérülés néhány napig gondot okozott.

A 2014-ben a hétköznapok szürkeségéből hirtelen előtoppant szakember magabiztossága épp oly szembetűnő, mint a 30 esztendős korával a válogatottban rangidős Cseh Lászlóé.

„Minden versenyszámunkban, pillangón és vegyesen is, akad egy-két nagy rivális, hol egy angol, hol egy lengyel, vagy éppen egy dán, de Laci olyan nagyszerű formában van, hogy inkább az ellenfeleknek kell majd kapaszkodnia. Engem egyébként az sem zavarna, ha egy remélt arany helyett most még ezüst jutna Lacinak, feltéve, hogy jó időt úszott, és meggyőző teljesítményt mutatott. A nagyobb produkciónak augusztusban kell következnie…”

Órára beosztott feladatterv

A jövő hét végén záruló londoni kontinensversenyek után (amelynek színhelyén a jövő évi budapesti FINA Világbajnokság szervezői mutatós promóciós standot állítottak fel) rövid egy hetes könnyítésre számíthat a magyar úszósport legendás alakja, ami távolról sem jelent felmentést az edzések alól.

„Minden napnak és órának megvan az előre meghatározott feladata, a célegyenesbe fordulva már csak így lehet igazán eredményes a felkészülés hajrája. Egyetlen külföldi verseny szakítja meg, illetve színesíti az edzések sorát, az idén már az 53. alkalommal megrendezésre kerülő római Sette Colli viadal, amihez Lacinak nagyon szép emlékei fűződnek. Amennyiben váratlan akadály nem merül fel, céljaink változatlanok maradnak.

Cseh László nem titkolt elhatározásának megfelelően olimpiai aranyérmes lehet Rióban

– hangsúlyozta Plagányi Zsolt, akinek a most következő lesz az első olimpiája, szemben a tanítványával, aki immár már a negyedik ötkarikás versenyére készülődik.

Ajánlott videó

Nézd meg a legfrissebb cikkeinket a címlapon!
Olvasói sztorik