Sport

Pikk-pakk megoldódott a franciák úszóbotránya

A múlt héten egy kisebbfajta botrány pattant ki a francia úszósportban is, aminek oka az volt, hogy az olimpiai, világ- és Európa-bajnok Yannick Agnel csak a harmadik lett a válogatón. Mindez azt eredményezte volna, hogy a 200 gyors olimpiai címvédője lemaradt volna a riói játékokról.

Ugyanakkor maga a sportoló azt mondta, ő a második helyen végzett és többen úgy látták, hogy előbb ért falat, mint az elé rangsorolt Jordan Pothaint. Jeremy Stravius elsőségéhez nem fért kétség.

Francis Luyce, az úszószövetség elnöke akkor azt mondta, hogy a szabályok szerint nem vehették igénybe a videofelvételeket, pedig az egyértelműen megkönnyítette volna a döntést. A francia szövetségnél most fellélegezhetnek, az ölükbe hullott ugyanis a megoldás.

Pothain ugyanis visszalépett a 200 méter gyorstól. Inkább a 400-ra koncentrál, abban indul Rióban.

Csak és kizárólag Agnelen múlik, mely számokban akar indulni. 200 gyorson ő a tartalék, Pothain ráadásul úgy döntött nem indul, 400 gyorson fog versenyezni

– idézi a francia szövetség technikai igazgatóját, Jacques Favre-t a Reuters.

Pothain egyébként nem véletlen hozta meg ezt a komoly döntést. A múlt héten látta a televíziós felvételeket és egyértelművé vált számára is, hogy Agnel megelőzte. Úgy tartotta sportszerűnek, ha visszalép a versenyszámtól.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik