Sport

DVTK Jegesmedvék: EBEL nem, szlovák Extra-liga lehet

A MOL-Liga idei kiírásának győztese, a DVTK Jegesmedvék észak felé kacsingat.

Az osztrák jégkorongszövetség által kiírt 2016/17-es EBEL-re idén január 15-ig lehetett jelentkezni. Az állandó szereplőnek számító fehérváriak mellett az idei bajnok, a DVTK Jegesmedvék is beadta a nevezést a bajnokságra. Sajtóhírek szerint a Diósgyőrön kívül még egy magyar együttes, a MAC Budapest kérte felvételét az EBEL-be, továbbá a szlovén HDD Jesenice, két olasz gárda, a HC Val Pusteria és a Ritten Sport, valamint az osztrák második vonalban szereplő Kapfenberg SV is.

Miután az osztrák szövetség nagyon komolyan veszi az indulási jogokat, ezért február 24-én ellátogattak Miskolcra, hogy felmérjék a csapat és a létesítmények helyzetét. Az első körben az olaszokat tették ki majd a másodikban már a diósgyőriek is belekerültek a rostába.

,,A múlt hét közepén kaptam egy telefonhívást az EBEL egyik funkcionáriusától, amelynek során megköszönte a jelentkezésünket, és közölte, hogy nem jutottunk be a nevezést elbíráló bizottság által harmadik nevezett körbe.’’-mondta Egri Gergely, a DVTK Jegesmedvék jégkorongegyüttesének csapatvezető menedzsere a boon.hu-nak.

A miskolciak nincsenek elkeseredve, megpróbálják a szlovák Extra-liga felé venni az irányt. Ennek az eredménye nagyjából egy hónap múlva, az A csoportos világbajnokság kezdete előtt válik ismertté.

Az EBEL következő idénye 2016 szeptemberében indul. Egyes hírek szerint április 7-én hoznak döntést a mezőnyről, és csak akkor dől el, marad-e a 12 együttes, vagy esetleg felemeljék-e 14 csapatosra a mezőny létszámát. Ha bővítenek, akkor a MAC és a Jesenice előtt megnyílhat az út.

 

 

Ajánlott videó

Olvasói sztorik