Sport

Elveszítették a döntőt Babosék

Babos Tímea és Jaroszlava Svedova két játszmában kikapott a Miamiban rendezett keménypályás tenisztorna női páros döntőjében.

A negyedik kiemelt magyar, kazah duó a harmadik helyen rangsorolt Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova amerikai, cseh kettős ellen az első szettet 43, míg a másodikat 39 perc alatt bukta el.

„Azt gondolom, hogy nagyon-nagyon jó két hetet zártam Miamiban. Ennek örülök! Sajnos a mai meccs nem úgy alakult, ahogyan szerettük volna. Az ellenfél sokkal agresszívabban játszott, megérdemelten nyerte a tornát. Nyilván nagyon-nagyon jó és összeszokott páros, nekünk még van időnk erre. De ez az első két közös verseny abszolút pozitív volt, várom a folytatást

– olvasható Babos nyilatkozata hivatalos honlapján.

Teniszezőnőnk hozzáfűzte, a következő egy-két nap nem lesz egyszerű, hiszen hétfőn utazik Katowicébe egy elég hosszú úton.

Kedden érkezek, szerdán pedig már játék van. Ezt a versenyt még megpróbálom, aztán leállok egy picit. Megpróbálok jól felkészülni a salakos szezonra! Szeretném megköszönni Mindenkinek az elmúlt hetek Drukkolását! Még egy verseny, aztán egy kis pihenő. Nagyon jó emlékekkel térhetek vissza Európába és mehetek el Miamiból. Köszönöm még egyszer!”

Babosék a második helyért összesen 164 420 dollárt kapnak.

Timi harmadszor játszott Svedova oldalán: 2013-ban Taskentben tornagyőztes volt a duó, legutóbb Indian Wellsben pedig az elődöntőig jutott. Utóbbi tornán éppen Mattek-Sands és akkori társa, Coco Vandeweghe búcsúztatta a magyar-kazah kettőst, majd meg is nyerte a versenyt.

A Mattek-Sands – Safarova páros tavaly az Australian Openen és a Roland Garroson is bajnok lett. Az amerikai játékos 3., míg cseh partnere 8. helyen áll a világranglistán.

Eredmény – Miami tenisztorna, páros, nők, 6,85 millió dollár (1,9 milliárd forint) összdíjazás:

Bethanie Mattek-Sands, Lucie Safarova (amerikai, cseh, 3.)-Babos Tímea, Jaroszlava Svedova (magyar, kazah, 4.) 6:3, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik