Sport

Rio 2016: tök ciki, amit a szervezők csinálnak

24.hu
24.hu

2016. 03. 25. 09:57

Korábban a témában:

Az augusztusi, riói olimpia szervezői ismét elhalasztották a pályakerékpárosok tesztversenyét, mert továbbra sem készült el az eseménynek otthon adó csarnok. A viadalt eredetileg március 18-20-án rendezték volna, de január közepén bejelentették, hogy csúszik a velodrom átadása. A módosított időpont szerint április 30-án és május 1-jén került volna rá sor, ám pillanatnyilag úgy tűnik, csak június 25-27-én rendezik meg, a jelenlegi tervek szerint kisebb mezőnnyel.

Az ismételt halasztásra azért volt szükség, mert a csarnokban továbbra sem helyezték el a pálya – fából készülő – borítását, pedig január 15-én azt közölték, hogy a munkálatokat februárban megkezdik.

A szervezőbizottság szóvivője, Mario Andrada kijelentette: “120 százalékig biztos”, hogy a helyszín május végéig elkészül. Az olimpia megnyitóünnepsége augusztus 5-én lesz, a pályakerékpárosok pedig augusztus 11. és 16. között versenyeznek majd.

A riói helyszínek építése nagyon kevés esetben késik, illetve késett, annak ellenére, hogy a munkálatok meglehetősen későn kezdődtek meg. Ugyanakkor az ország súlyos politikai és gazdasági válsággal küzd, ami érzékenyen érinti az ötkarikás játékok költségvetését és jegyértékesítést is. Az egyik legproblémásabb helyszín éppen a velodrom, mert a kivitelező cég több alkalommal sem tartotta be a határidőt.

A tesztverseny elhalasztása miatt a Nemzetközi Kerékpáros Szövetség (UCI) már januárban az elégedetlenségét fejezte ki. A városi önkormányzat akkor úgy fogalmazott, hogy a csarnok építése a tervek szerint halad, de a jelentős fenntartási költségek elkerülése miatt csak nem sokkal az olimpia előtt akarták átadni.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Dieumerci Mbokani of Norwich City during the English championship Premier League football match between Aston Villa and Norwich City on February 6, 2016 played at Villa Park in Birmingham, England - Photo Joe Toth / Backpage Images / DPPIMegszólalt a brüsszeli robbantást túlélő focista
Hogy mire elég kilenc másodperc? Mondjuk két gólra