Sport

Djokovic leiskolázta Raonicot a döntőben

Vasárnap este rendezték az Indian Wells-i keménypályás tenisztorna férfi egyesének döntőjét, a világelső Novak Djokovic ellenfele Milos Raonic volt. A hórihorgas kanadai játéka elsősorban a szervákra épül, a szerb pedig rögtön keresztül is húzta riválisa számításait, az első játékban brékelte ugyanis.

A világelső már 4-0-ra vezetett, amikor Raonic végre nyerni tudott egy gémet, Djokovic 44 perc alatt húzta be 6-2-vel az első szettet. Raonic ráadásul megsérült, ez pedig nem sok jót sejtetett a folytatásra.

A döntő összefoglalója:

The 2016 BNP Paribas Open final saw World No. 1 Novak Djokovic look to claim a record fifth Indian Well title and third straight as he faced the challenge of Canada’s Milos Raonic.Join us for live streaming of the Miami Open from 23 March: tnn.is/Watch

Közzétette: TennisTV.com – 2016. március 20.

Sima is volt a második játszma, mindössze 35 percig tartott. Djokovic hozta a saját adogatásait, emellett háromszor is brékelte Raonicot, végül 6-2, 6-0-ra nyert.

Ez volt a 27. ATP Masters 1000-es tornagyőzelme, amivel befogta az élen álló Rafael Nadalt.

Míg a férfiaknál nem borult a papírforma, addig a nőknél igen. A 13. helyen kiemelt Viktorija Azarenka ugyanis két szettben, 6-4, 6-4-re legyőzte a világelső Serena Williamst. A 26 éves fehérorosz játékos pályafutása 19. WTA-tornáján diadalmaskodott, a kaliforniai versenyen pedig 2012 után másodszor ünnepelhetett.

Eredmények – Indian Wells-i tenisztorna, döntők

férfiak (6,1 millió dollár összdíjazás), döntő:
Djokovic (szerb, 1.)-Raonic (kanadai, 12.) 6:2, 6:0

 nők (6,8 millió dollár összdíjazás), döntő:
Azarenka (fehérorosz, 13.)-S. Williams (amerikai, 1.) 6:4, 6:4

Ajánlott videó

Olvasói sztorik