Sport

Birkózó Eb: Galambos Ramóna bronzérmes

A rigai birkózó Európa-bajnokság harmadik napján a magyarok közül Galambos Ramóna jutott a legtovább, egészen a dobogó aljáig - írja a Magyar Birkózó Szövetség.

A 19 éves Galambos Ramóna (55 kg) első mérkőzésén két levitellel 4-0-ra kikapott a kétszeres vb-ezüstérmes Irina Ologonovától, a vigaszágon aztán 6-2-es első menetet követően 9-3-ra verte a német Eileen Friedrichet.

A bronzmérkőzésen a román Simona Pricob ellen nagyszerűen teljesített a szigetváriak ifjú kiválósága, félidőben 6-0-ra vezetett, majd kisvártatva elérte a technikai tust jelentő 10-0-s különbséget.

Élete első világversenyes érmét így kommentálta:

Egyáltalán nem számítottam erre a sikerre, már annak is örültem volna, ha egyszer nyerek. Még csak most erősödök bele a felnőtt mezőnybe, s az út bizony vereségeken át is vezet. Alig tudom elhinni, hogy a dobogóra állhatok. A bronzmérkőzés előtt tartottam a román lánytól, mert ugyan nem birkóztam még vele, de láttam, hogy ügyes. Ám most nekem minden sikerült, amit elterveztünk.

A másik két csütörtöki magyar résztvevő, Molnár Bálint (74) és Németh Zsanett (75) kiesett, miután lengyel és ukrán legyőzőik nem jutottak el a fináléig. Pénteken Gulyás Zsombor (70), az Eb-2. és -3. Ligeti Dániel (125), a vb- és Eb-3., Európai Játékok-győztes Barka Emese (58) és Wilson Vanessa (69) zárja a szabadfogású és a női szakág rigai szereplését.

Címfotó: Martin Gábor/MBSZ

Ajánlott videó

Olvasói sztorik