Russian tennis player Maria Sharapova speaks at a press conference in downtown Los Angeles, California, March 7, 2016. / AFP / Robyn Beck
Sport

Doppingolt Marija Sarapova

Vaskor Máté
Vaskor Máté

újságíró. 2016. 03. 07. 21:09

Korábban a témában:

A világklasszis orosz teniszező hétfő esti, Los Angeles-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pozitív lett a doppingtesztje az Australian Open után.

Mint mondta, egészségügyi okokból immár tíz éve szedett egy gyógyszert, amit az orvosa írt fel neki és egy összetevője sem volt a WADA tiltólistáján. Viszont január elsejétől már doppingszernek számít a meldonium.

Sarapova és az edzői stáb ugyanakkor nem tudott a szabályváltozásról, mindazonáltal a sportoló elismerte, hogy hibázott.

Tudom, hogy ez következményekkel jár, de nem szeretném így befejezni a pályafutásomat és remélem lehetőségem lesz még újra játszani

– válaszolta már újságírói kérdésre az ötszörös Grand Slam-győztes.

Fotó: Europress fotóügynökség

Egyelőre fogalmam sincs, milyen szankciót rónak ki rám. De remélem együtt tudok működni az ITF-fel. December 22-én kaptam egy levelet a WADA-tól, amelyben csatoltak egy linket, hol tekinthetők meg a 2016-os szezonra vonatkozó tiltólistás szerek, de nem néztem meg.

Hozzáfűzte, először 2006-ban fogyasztott a szerből.

Azért volt rá szükség, mert egészségügyi problémáim voltak, sokszor rosszul érezten magam, magnéziumhiányom volt, rendellenességeket találtak szervezetemben az orvosi vizsgálatok során és cukorbetegségre utaló jelek is megjelentek.

Sharapova jelenleg a hetedik a világranglistán, de a 2015-ös wimbledoni nyílt teniszbajnokság óta mindössze négy versenyen vett részt, idén egyedül az Australian Openen.

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

Jó hír érkezett Simon Krisztiánról
Indianapolis Colt quarterback Peyton Manning watches first quarter action against the Chicago Bear 04 February 2007 during Super Bowl XLI at Dolphin Stadium in Miami, Florida.    AFP PHOTO / JEFF HAYNES / AFP / JEFF HAYNESHivatalos: befejezi pályafutását Peyton Manning