Sport

Doppingolt Marija Sarapova

A világklasszis orosz teniszező hétfő esti, Los Angeles-i sajtótájékoztatóján jelentette be, hogy pozitív lett a doppingtesztje az Australian Open után.

Mint mondta, egészségügyi okokból immár tíz éve szedett egy gyógyszert, amit az orvosa írt fel neki és egy összetevője sem volt a WADA tiltólistáján. Viszont január elsejétől már doppingszernek számít a meldonium.

Sarapova és az edzői stáb ugyanakkor nem tudott a szabályváltozásról, mindazonáltal a sportoló elismerte, hogy hibázott.

Tudom, hogy ez következményekkel jár, de nem szeretném így befejezni a pályafutásomat és remélem lehetőségem lesz még újra játszani

– válaszolta már újságírói kérdésre az ötszörös Grand Slam-győztes.

Fotó: Europress fotóügynökség
Fotó: Europress fotóügynökség

Egyelőre fogalmam sincs, milyen szankciót rónak ki rám. De remélem együtt tudok működni az ITF-fel. December 22-én kaptam egy levelet a WADA-tól, amelyben csatoltak egy linket, hol tekinthetők meg a 2016-os szezonra vonatkozó tiltólistás szerek, de nem néztem meg.

Hozzáfűzte, először 2006-ban fogyasztott a szerből.

Azért volt rá szükség, mert egészségügyi problémáim voltak, sokszor rosszul érezten magam, magnéziumhiányom volt, rendellenességeket találtak szervezetemben az orvosi vizsgálatok során és cukorbetegségre utaló jelek is megjelentek.

Sharapova jelenleg a hetedik a világranglistán, de a 2015-ös wimbledoni nyílt teniszbajnokság óta mindössze négy versenyen vett részt, idén egyedül az Australian Openen.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik