Sport

Davis Kupa: „Hogy meddig tart a csoda, nem tudom”

Richter Attila, a szövetség (MTSZ) főtitkára szerint a válogatott sikere mellett a magyar tenisznek is kiváló reklámja volt az Izrael ellen megnyert párharc a Davis Kupa euro-afrikai zónájának I-es csoportjában.

Frenetikus, szenzációs, szuper, csodálatos – másfél napja már nem találom a szavakat arra, ami itt történt

– mondta vasárnap az MTI-nek.

Ennek a csapatnak a tagjai még nagyon kicsik voltak 1995-ben, amikor legutóbb párharcot nyertünk az I-es csoportban, Portugália ellen. Legutóbb 3-0-ra pedig 25 éve vezettünk ebben az osztályban, akkor még a világon sem voltak a srácok.

Richter Attila kifejtette, a városligeti helyszínválasztásnak köszönhetően a középpontba került a tenisz, és az elmúlt három nap bebizonyította, hogy a válogatott rászolgált az érdeklődésre.

A szövetség saját forrásokból és a szponzoroknak köszönhetően tudta megvalósítani ezt a tornát. Sok opciónk nem volt. Ha keménypályán játszunk, akkor is csarnokot kell bérelni, akkor a jelenlegi költségek több mint felével lehetett volna számolni. Más kérdés, hogy azon a borításon nem lett volna esélyünk Izrael ellen. De sikerült megfelelő szponzorokat találni, merhettünk nagyot álmodni, és esélyt adni a győzelemre. Egy salakpálya létrehozásához minimum három és fél hét szükséges, ennyi időre sehol nincs csarnok. Mobil létesítmény kellett tehát, amelyet azért építettünk éppen a műjégpályára, mert itt alakult meg a szövetség 109 évvel ezelőtt. De bárhova tesszük a csarnokot, ugyanennyibe került volna.

– mondta.

Fotó: MTI
Fotó: MTI

Az MTSZ főtitkára emlékeztetett arra, hogy a felvezető sajtótájékoztatón az izraeli küldöttség vezetője kiemelte: minden elismerése a szervezőké, ugyanis a legfontosabb cél teljesült, az emberek beszélnek a teniszről.

A naponta kilátogató 1500 néző nem hatalmas tömeg, de ha azt nézzük, hogy egyéb sporteseményekre mennyien mennek ki, akkor ez egy jelentős szám. Szeretnénk rászoktatni a teniszkedvelőket, hogy járjanak ki versenyekre, és a kormány jóvoltából idén 50 és 75 ezer dollár összdíjazású tornák is lesznek Magyarországon

– tette hozzá.

Ami a Davis Kupára vonatkozó terveket illeti, Richter Attila közölte:

Júliusban a szlovákokkal játszunk, mindenki ugyanilyen színvonalú rendezést vár el tőlünk. Holnaptól a feladat az, hogy kitaláljuk, hol fogadjuk őket, és hogyan tudunk még jobb tornát rendezni. Hogy meddig tart ez a csoda, nem tudom, de amíg tart, addig élvezzük.

Ajánlott videó

Olvasói sztorik