Sport

Minden héten háború

24.hu
24.hu

2016. 02. 09. 06:42

A 2016-os tavaszi-nyári szezonban nagy fába vágja a fejszéjét a Budapest Wolves. A Bajnokok Ligája mellett, az osztrák és a magyar amerikai foci bajnokságban is rajthoz állnak.

A Budapest Wolves 2016-ban meghívást kapott, hogy felkerülhessen a nemzetközi amerikai foci térképére, bajnoki címével indulási jogot szerzett a nemzetközi amerikai futball szövetség (IFAF) európai szervezete, az IFAF Europe (International Federation of American Football) által szervezett Champions League-ben.

A bajnokok ligájában a farkasok régi CEFL ismerősüket, nagy mumusukat, a Vukovi Belgrádot fogadják először. Ellenük már két mérkőzést is elvesztettek, mindkettőt egyetlen ponttal, így végre itt az alkalom, hogy megtörhessék az átkot.

A Budapest Wolves nagy menetelésbe kezd idén tavasszal Fotó: facebook.com

 

A második alapszakasz mérkőzésre Olaszországba utaznak, ahol a milánói topcsapat, a Tengerészek (Milan Seamen) ellen próbálnak pontot szerezni. Az előzetes esélylatolgatásokban a hármas csoportból a Milánót tartják a favoritnak.

A Bajnokok Ligája mellett az osztrák DIV1-es bajnokságban is érdekelt lesz a csapat. Ez is olyan erős bajnokság, hogy még a rájátszásba jutás semígérkezik könnyű feladatnak a Vienna Vikings, Vienna Knights, St. Pölten Invaders, Bratislava Monarchs halálcsoportból. Az alapszakaszban a cél az első két hely valamelyikének megszerzése és ezzel a rájátszásba jutás. A playoffban pedig már minden megtörténhet.

A szakmailag is nagyon fontos és előremutató osztrák liga mellett azonban a magyar bajnoki címüket is szeretné megvédeni az egylet, ezért a HFL-ben is indul a Wolves. A magyar topliga idén még keményebbnek ígérkezik, habár nincs külföldi induló (2015 Bratislava Monarchs indult és nyert is – a szerk.),  a csapatok nagy anyagi áldozatot is vállalva, a korábbiaknál több amerikai igazolással készülnek, hogy letaszítsák a trónról a Wolvest.

 

A HFL alapszakaszában öt csapattal kell megmérkőzniük a farkasoknak: a Miskolc Steelers, az Eger Heroes, a Nyíregyháza Tigers, a Győr Sharks és a nagy hazai rivális Budapest Cowbells csapata verseng a rájátszásba jutásért.

A Farkasok a HFL mellett a hazai bajnokságok közül az első divízióban is elindítják a kettes csapatukat (W2) . Ott már a Budapest Cowbells 2,Gladiators, Budapest Titans, Dunaújváros Gorillaz, Újpest Bulldogs, Tatabánya Mustangs, Miskolc Renegades, és Szekszárd Bad Bones lesznek az ellenfelek.

Aki a hétvégi, 50. Super Bowl után kedvet kapott kipróbálni ezt a kőkemény sportot, az látogasson el a Wolves  nyílt edzésére.

 

Kommentek

Legfrissebb videó mutasd mind

BARCELONA, SPAIN - JANUARY 17: Barcelona's Leo Messi is seen during the Spanish football league match between FC Barcelona and Athletic Club Bilbao at the Camp Nou Stadium in Barcelona, Spain, on January 17, 2016. Albert Llop / Anadolu AgencyAjjaj, Lionel Messi kedden kórházba fekszik
Guatemalaváros, 2016. február 2.
A zikavírust terjesztő egyiptomi csípőszúnyog (Aedes aegypti) egyik példánya a guatemalai főváros, Guatemalaváros járványügyi intézetében 2016. február 1-jén. Ezen a napon az Egészségügyi Világszervezet, a WHO globális egészségügyi vészhelyzetet hirdetett a zikaláz miatt. (MTI/EPA/Esteban Biba)A MOB szúnyoghálóval és riasztóval készül a Zika-vírus ellen